Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.

Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject

Zorg

Bianca Steenkamp (51) werkt als persoonlijk begeleider bij Aveleijn locatie de Wonde in Almelo. Dit is een woonlocatie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Velen van hen hebben ook psychiatrische problematiek, verslavingsproblemen of een combinatie hiervan.

ALMELO - Tot drie jaar geleden zag Bianca’s leven er heel anders uit. Ze werkte namelijk 30 jaar bij een orthodontistenpraktijk. Ondanks dat Bianca van kinds af aan al wist dat ze wilde werken met mensen met een verslaving of psychische problemen, had ze hier nooit een passende opleiding voor afgerond. Bianca was naast haar werk wel actief als vrijwilliger voor mensen met een hulpvraag.

Werk-leertraject
Toen Bianca hoorde dat je bij Aveleijn middels een drie jaar durend werk- leertraject aan de slag kan als begeleider, greep ze deze kans met beide handen aan. Nu ze de opleiding deze maand heeft afgerond, mag ze zichzelf officieel ‘begeleider’ noemen. “Een functie waarbij je van betekenis bent in het leven van cliënten. Het mooiste van mijn vak - en meteen ook de uitdaging - is om de verbinding met de cliënt te vinden en te behouden. Vaak ontbreekt een sociaal netwerk, waardoor de cliënt echt op ons als begeleiders is aangewezen. In mijn functie werk je nauw samen met collega’s uit je team, maar ook met bijvoorbeeld gedragswetenschappers, collega’s van Tactus, bewindvoerders, curatoren, mentoren, reclasseringsmedewerkers en AVG-artsen. Ik vind het belangrijk om met aandacht en zorg te laten weten dat ik er voor de cliënten ben en dat ze er niet alleen voor staan. Ik ben blij met mijn carrièreswitch en de opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die ik bij Aveleijn krijg”, vertelt Bianca.

Meer informatie
Lees meer over de ervaringen van Bianca met het opleidingstraject en het werken als begeleider op de “Werken bij”-pagina van Aveleijn: www.aveleijn.nl/werken-bij. Hier zijn ook beschikbare vacatures, andere ervaringsverhalen van collega’s en informatie over de opleidingsmogelijkheden te vinden.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10