Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine is een veelzijdig creatief talent.

Hermine schildert de kleur van de ziel

Human Interest

Ze is een vrouw met bijzondere gaven. Ze kan de kleuren van de ziel zien. Als ze naar je kijkt ziet ze niet alleen je uiterlijke kenmerken, maar ook de innerlijke emoties, gedachten en dromen neemt ze waar. 

OLDENZAAL - Hermine Vos (69) gebruikt haar gaven om prachtige creaties te maken op vele gebieden. Ze fotografeert in zwart-wit en kleur, ze schildert daarnaast met acrylverf, schrijft gedichten, maakt prachtige wanddecoraties en creëert 3D kunst. 

Ze fotografeert geen “plaatjes” maar gaat volkomen intuïtief te werk. Bovendien bewerkt ze haar foto’s ook nog eens op de computer of gewoon met lijm, steentjes, stof en meer. Echte fotokunst dus. Ook haar eigen ziel heeft een unieke kleur, die verandert naargelang haar stemming en de situatie zich voordoet. Het resultaat: een indrukwekkende combinatie van realisme en abstractie, die de essentie van haar persoonlijkheid en haar bestaan weergeeft.

Veelzijdig talent
Jaren lang is ze al creatief in de weer. Geen exposities, nog niet, maar zie en lees over Hermine Huis in  ´t Veld – Vos, een getalenteerde Oldenzaalse kunstenares in deze tijd. In haar arbeidzame periode, ze was docent Duits, maakte ze met haar leerlingen ook al poppen en marionetten. Ook haar (klein)kinderen krijgen de kunst met een paplepel ingegoten.

Nu wil ze ons kennis laten maken en laat ze toe dat wij eenkijkje kunnen nemen in haar eigen expositieruimte. Via haar website www.mijnkunst- mijnleven.nl krijgt men een mooie indruk en overzicht van de veelzijdigheid van haar werken. De website geeft ook een indruk, hoe ze worstelt met haar leven; heel bijzonder. 

Nieuwe stap
Met de vele kunstobjecten die ze door de jaren heen heeft gerealiseerd gaat ze nu een bijzonder traject beginnen. Ze is in haar leven gepijnigd door het veel te vroeg overlijden van haar moeder en veel te jonge schoondochter en nu wordt ze gekweld door de pijn van de reumatische aandoeningen. Maar Hermine geeft niet op en gaat onverminderd door. Een deel van haar fotokunst was al te zien tijdens ‘Kunst in de Etalage’.

Nu vraagt ze aandacht en presenteert ze haar eigen creatieve expositieruimte via de website: www.mijnkunst-mijnleven.nl. Zo geeft ze ook haar worstelingen met het leven weer in de prachtige fotogedichten, het spel van licht en donker, en om de schaduwzijden van het leven waar te nemen. Ze wil laten zien dat er geen schaduw is zonder licht, en dat wij licht nodig hebben om kleuren waar te nemen. Vele kunstobjecten van haar hand sieren de muren in Oldenzaalse huiskamersen nu is Hermine op zoek naar nog meer muren in Oldenzaal in Twente. 

Veiling voor goed doel
Ze heeft een aanvang gemaakt en gaat haar kunstwerken aanprijzen en verkopen. De opbrengst van een kunstveiling, na aftrek van gemaakte kosten, wordt gedoneerd aan het KWF kankerbestrijding. Tijd voor de Oldenzaalse cultuurmakelaar om te bezien hoe een openbare kunstveiling kan worden georganiseerd. Ideeën zijn voor handen, een veilingmeester heeft zich al aangemeld. Hart van Oldenzaal gaat samen met Hermine de strijd aan tegen kanker, u toch ook? Doneer direct of koop straks een kunstwerk voor de strijd tegen deze ziekte.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10