De Werklust nam afgelopen jaar de Schatkamerpluym in ontvangst.
De Werklust nam afgelopen jaar de Schatkamerpluym in ontvangst.

Nominaties gezocht voor vierde uitreiking van Schatkamerpluym

Cultuur

De gemeente Losser reikt in juli voor de vierde keer de Schatkamerpluym uit. Dit is een jaarlijkse prijs die bedoeld is als erkenning voor de ‘verborgen parels’ binnen de gemeente. Nominaties zijn tot 10 juni welkom.

LOSSER - Met de uitreiking van deze jaarlijkse waarderingsprijs wil de gemeente deze pareltjes passend onder de aandacht brengen. Zij dragen immers positief bij aan de bloei van de culturele en toeristische sector. Het gaat om initiatieven, evenementen en organisaties die het verdienen om beter in de schijnwerpers te staan en om verder te worden ontwikkeld. Wethouder Milad Lahdo: “Onze prachtige gemeente is een echte toeristische trekpleister dankzij de schitterende omgeving en het diverse aanbod aan culturele initiatieven, evenementen en organisaties. Cultuur verbindt mensen met elkaar en het verrijkt onze gemeente. Met de jaarlijkse Schatkamerpluym willen we deze - soms verborgen - initiatieven extra onder de aandacht brengen en hun impact benadrukken.”

De Werklust

Vorig jaar won Stichting De Werklust de Schatkamerpluym. Vrijwilligers Anita Evering en Lida Vaanhold van Stichting De Werklust over de prijs: “Het was een grote verrassing en ook toevallig dat wij hebben gewonnen in het jaar dat wij 20 jaar bestaan.” vertelt Anita. “De vrijwilligers waren allemaal ontzettend trots toen wij hadden gewonnen. We kregen ook veel reacties uit het dorp, de mensen waren allemaal positief en ze praatten er ook veel over. Daarnaast zag je het overal terug, op Facebook en in de krant. Dat was erg leuk om te zien.” aldus een trotse Lida.

Nominaties welkom

Kent u een verborgen schat in Losser die meer aandacht verdient? Een initiatief, evenement of organisatie die onze gemeente cultureel op de kaart zet? Een bijzondere plek om kunst te bewonderen? Of een evenement met een culturele of toeristische invalshoek? Nomineer ze dan nu voor de Schatkamerpluym! U kunt tot 10 juni een verborgen schat nomineren. De prijs bestaat ook dit jaar uit eengeldbedrag en een mooi kunstwerk. De prijs wordt op 5 juli om 15.00 uur uitgereikt door wethouder Milad Lahdo bij Steenfabriek De Werklust in Losser. U kunt iemand nomineren door een mail te sturen naar aanmelden@losser.nl. Zet in de mail welke organisatie u nomineert en waarom. Voeg ook uw eigen gegevens toe (naam, telefoonnummer, adres).

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 7 uur geleden
Afbeelding
Tweede editie van Auto Reuvers Korenfestival 17 mei, 19:23
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 17 mei, 11:00
Afbeelding
Losserse Smokkeltours zijn weer begonnen! 14 mei, 15:09
Afbeelding
Meer tegels gewipt 14 mei, 14:20
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07