Afbeelding

Paddenstoelen in het Arboretum

Algemeen

De herfst is weer de tijd van de paddenstoelen! Ook in het Arboretum Poortbulten in De Lutte kunnen mensen deze weer volop ontdekken. Op zondag 2 oktober staat een leuke paddenstoelensafari gepland. De entree is gratis en aanmelding is niet nodig. Men is welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

DE LUTTE - De meeste mensen hebben hooguit wat basiskennis op het gebied van paddenstoelen, terwijl dit vaak een hele wereld op zich is. Zeker in de herfst duiken veel soorten weer op die in andere delen van het jaar onzichtbaar zijn. Samen met de kleurenpracht van de vallende bladeren en het najaarslicht levert dit veel mooie taferelen op. 

Aan de hand van bordjes leert men welke soorten er zoal te vinden zijn en hun eigenschappen. Het is ook goed om te weten welke paddenstoelen bijvoorbeeld wel of niet eetbaar zijn; sommigen leveren een lekkere maaltijd op - anderen een trip naar het ziekenhuis. Het Arboretum Poortbulten is gevestigd aan de Lossersestraat 68 in De Lutte. Men adviseert goede schoenen aan te trekken en een spiegeltje mee te nemen.

!
Afbeelding
Informatieavond over windpark in De Lutte 27 nov, 14:27
Afbeelding
Martinikoor Losser geeft kerstconcert op 10 december 27 nov, 14:26
Afbeelding
Meldplicht carbidschieten 27 nov, 12:24
Afbeelding
Uitgaansavond in Losser voor alleenstaanden van 40-67 jaar 26 nov, 14:53
Afbeelding
Extra geld voor papierinzameling 26 nov, 13:20
Afbeelding
Gezellig Sinterklaasfeest in ‘t Trefhuus in Overdinkel 26 nov, 13:18
Afbeelding
Laatste kans voor GGD enquete 26 nov, 12:03
Afbeelding
Losser en Oldenzaal scoren goed met hun toiletten 25 nov, 14:40