Afbeelding

GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit

Algemeen

TWENTE - Hoe is het precies gesteld met de brede gezondheid van Twentenaren op dit moment? En is deze beter of slechter dan in het verleden? Dit zijn de centrale vragen van de grote Gezondheidsmonitor die nu weer van start gaat.

De Gezondheidsmonitor is normaliter eens in de vier jaar, om zo een redelijk beeld te krijgen van de trends. Nu voert men een extra meting uit, om ook specifiek te kijken naar de gevolgen van de coronapandemie. De GGD Twente voert het onderzoek uit samen met het RIVM en de andere GGD’ en.

Om het onderzoek zo’n representatief mogelijke groep deelnemers te geven worden mensen vanaf nu door het CBS willekeurig geselecteerd en benaderd om deel te nemen. Zo moet de uiteindelijke groep respondenten een goede afspiegeling zijn van de samenleving als geheel. In Twente worden in totaal 41.000 volwassenen benaderd. Deelname is vrijwillig en de antwoorden worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt. Onder de invullers worden ook VVV-cadeaukaarten van 50 euro verloot.

De GGD Twente en gemeenten hopen uiteraard op veel deelname. Deze uitkomsten worden namelijk ook gebruikt voor het verder verbeteren van het lokale en regionale gezondheidsbeleid.

!
Afbeelding
School en dorpshuis samen in nieuwbouw in Beuningen 22 uur geleden
Afbeelding
Paddenstoelen in het Arboretum 22 uur geleden
Afbeelding
Akse Media start met actualisatie van de Losserse gemeentegids 23 uur geleden
Afbeelding
Al vroeg plezier in bewegen bij gymvereniging AGVL in Losser 23 sep, 17:55
Afbeelding
Kaffee & Kuchen 23 sep, 16:56
Afbeelding
GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit 23 sep, 13:50
Afbeelding
Rabobank geeft de clubs een steuntje in de rug 23 sep, 13:29
Afbeelding
Kom griezelen in het grootste horror-maïsdoolhof in De Lutte 23 sep, 13:19