Afbeelding

GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit

Algemeen

TWENTE - Hoe is het precies gesteld met de brede gezondheid van Twentenaren op dit moment? En is deze beter of slechter dan in het verleden? Dit zijn de centrale vragen van de grote Gezondheidsmonitor die nu weer van start gaat.

De Gezondheidsmonitor is normaliter eens in de vier jaar, om zo een redelijk beeld te krijgen van de trends. Nu voert men een extra meting uit, om ook specifiek te kijken naar de gevolgen van de coronapandemie. De GGD Twente voert het onderzoek uit samen met het RIVM en de andere GGD’ en.

Om het onderzoek zo’n representatief mogelijke groep deelnemers te geven worden mensen vanaf nu door het CBS willekeurig geselecteerd en benaderd om deel te nemen. Zo moet de uiteindelijke groep respondenten een goede afspiegeling zijn van de samenleving als geheel. In Twente worden in totaal 41.000 volwassenen benaderd. Deelname is vrijwillig en de antwoorden worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt. Onder de invullers worden ook VVV-cadeaukaarten van 50 euro verloot.

De GGD Twente en gemeenten hopen uiteraard op veel deelname. Deze uitkomsten worden namelijk ook gebruikt voor het verder verbeteren van het lokale en regionale gezondheidsbeleid.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 7 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48