Ellen Venekamp, Freddy Oppers en enkele spookachtige figuranten in het horror maïsdoolhof
Ellen Venekamp, Freddy Oppers en enkele spookachtige figuranten in het horror maïsdoolhof Foto: GinoPress B.V.

Kom griezelen in het grootste horror-maïsdoolhof in De Lutte

Algemeen

In het weekend van 23 en 24 september, én op 1 oktober kunnen mensen komen griezelen en schrikken in het enige horror maïsdoolhof van Nederland in de Lutte.

DE LUTTE - Dit maïsdoolhof, compleet met monsters, staat naast café De Twentse Nar en is met de hand gebouwd door Ellen Venekamp. “Toen het maïs net begon te groeien heb ik een tekening gemaakt en met de hand alle jonge plantjes uit het veld getrokken”, aldus Ellen Venekamp. 

Het doolhof is toen gestaag gegroeid. Deze zomer waren Ellen Venekamp en Freddy Oppers nog wel even bang dat de droogte roet in het eten zou gooien. Maar gelukkig is dat niet het geval geweest en heeft het maïs nu zelfs een hoogte van drie-en-een-halve meter bereikt.  

Het idee is ontstaan nadat Ellen samen met een vriendin in het donker het maïsdoolhof bezocht. In het donker hoorden zij het maïs ritselen, wat stemmen van fietsers in de verte en het was aardedonker. Tijdens deze ervaring bekroop bij hen het idee dat er misschien wel iets uit het maïs zou kunnen springen. Een ree, zwijn of misschien wel de wolf die steeds meer in deze omgeving wordt gezien. Dit vormde de aanleiding voor het bouwen van het horrordoolhof.  

Op 23, 24 september en 1 oktober wordt het maïsdoolhof omgetoverd in een horror maïsdoolhof. Dit is het derde jaar dat zij het doolhof maken en is het doolhof groter dan ooit. De organisatoren maken zich met 18 figuranten klaar voor drie onvergetelijke avonden vol met horror, spanning en adrenaline. 

De entreeprijs is 17,50,- euro per persoon en de aanvang is om 20.30 uur. De route is te lopen in een groepje van maximaal 4 personen en iedereen krijgt een hoofdlampje mee. Het doolhof is te vinden aan de Bentheimerstraat 80, 7587 NJ in De Lutte bij hotel-restaurant De Twentse Nar. Na afloop kunnen bezoekers bijkomen van de schrik onder het genot van warme hapjes en een drankje. Aanmelden kan telefonisch via 06-42725926. Bezoek ook de website voor meer informatie.

visitdeluttelosser.nl/Agenda

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55