Ellen Venekamp, Freddy Oppers en enkele spookachtige figuranten in het horror maïsdoolhof
Ellen Venekamp, Freddy Oppers en enkele spookachtige figuranten in het horror maïsdoolhof Foto: GinoPress B.V.

Kom griezelen in het grootste horror-maïsdoolhof in De Lutte

Algemeen

In het weekend van 23 en 24 september, én op 1 oktober kunnen mensen komen griezelen en schrikken in het enige horror maïsdoolhof van Nederland in de Lutte.

DE LUTTE - Dit maïsdoolhof, compleet met monsters, staat naast café De Twentse Nar en is met de hand gebouwd door Ellen Venekamp. “Toen het maïs net begon te groeien heb ik een tekening gemaakt en met de hand alle jonge plantjes uit het veld getrokken”, aldus Ellen Venekamp. 

Het doolhof is toen gestaag gegroeid. Deze zomer waren Ellen Venekamp en Freddy Oppers nog wel even bang dat de droogte roet in het eten zou gooien. Maar gelukkig is dat niet het geval geweest en heeft het maïs nu zelfs een hoogte van drie-en-een-halve meter bereikt.  

Het idee is ontstaan nadat Ellen samen met een vriendin in het donker het maïsdoolhof bezocht. In het donker hoorden zij het maïs ritselen, wat stemmen van fietsers in de verte en het was aardedonker. Tijdens deze ervaring bekroop bij hen het idee dat er misschien wel iets uit het maïs zou kunnen springen. Een ree, zwijn of misschien wel de wolf die steeds meer in deze omgeving wordt gezien. Dit vormde de aanleiding voor het bouwen van het horrordoolhof.  

Op 23, 24 september en 1 oktober wordt het maïsdoolhof omgetoverd in een horror maïsdoolhof. Dit is het derde jaar dat zij het doolhof maken en is het doolhof groter dan ooit. De organisatoren maken zich met 18 figuranten klaar voor drie onvergetelijke avonden vol met horror, spanning en adrenaline. 

De entreeprijs is 17,50,- euro per persoon en de aanvang is om 20.30 uur. De route is te lopen in een groepje van maximaal 4 personen en iedereen krijgt een hoofdlampje mee. Het doolhof is te vinden aan de Bentheimerstraat 80, 7587 NJ in De Lutte bij hotel-restaurant De Twentse Nar. Na afloop kunnen bezoekers bijkomen van de schrik onder het genot van warme hapjes en een drankje. Aanmelden kan telefonisch via 06-42725926. Bezoek ook de website voor meer informatie.

visitdeluttelosser.nl/Agenda

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 14 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 16 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 16 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 16 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 17 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 17 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden