De Smokkel Trail was de afgelopen jaren al een gezellige publiekstrekker.
De Smokkel Trail was de afgelopen jaren al een gezellige publiekstrekker.

Inschrijving open voor Smokkel Trail

Algemeen

Na vier succesvolle edities organiseert de Losserse atletiekvereniging Iphitos weer een Twentse Smokkel Trail en wel op zondag 6 november. Het belooft weer een gezellige tocht te worden.

LOSSER - De Twentse Smokkel trail gaat over grotendeels onverhard terrein over oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. In de grensregio Losser/Bad Bentheim kun je hardlopend en wandelend kennis maken met de oude smokkelcultuur én genieten van het mooie, afwisselende landschap. De parkoersen gaan over éénmalig opgestelde landgoederen, langs het kronkelende riviertje de Dinkel, door het natuurgebied de Zandbergen, over boeren erven en is voor 90 procent onverhard.

Gemoedelijk, uitdagend en genieten van het Twentse landschap zijn de kernwaarden van de Twentse Smokkeltrail. De afstanden die kunnen worden gelopen zijn: 27,5 km, 14,8 km. De 27,5 km trailrun start om 12.30 uur en de 14,8 km om 13.30 uur. Daarnaast is er een drop off van 10 km. Bij deze drop off trail word je met een huifkar, getrokken door paarden, naar een plek op de route gebracht van waaruit je terugloopt naar de finish. De starttijden zijn 13.15 uur en 14.00 uur. 

Deelname is beperkt tot in totaal 620 deelnemers op alle afstanden samen. Geef u op want vol = vol. Meer informatie over is te lezen op de website www.twentsesmokkeltrail.nl 

Wandelaars kunnen eveneens de trailparkoersen van 14,8 of 27,5 km als wandeltocht lopen. Wandelaars kunnen volop genieten van de natuur. De route is grotendeels off road en loopt over oneffen en zeer afwisselend terrein, met veel smalle paadjes. De wandeltrails zijn unieke routes waarbij u op plekken komt waar u normaal als wandelaar niet mag komen. Voor de 27,5 km wandeltrail kan men starten tussen 9.15 uur en 9.45 uur. Voor de 14,8 km is dit tussen 10.30 uur en 11.00 uur.

Ben je op zoek naar een gezellig, maar uitdagend evenement, waarbij (hard)lopen in de natuur wordt gecombineerd met de lokale smokkelcultuur en een persoonlijke sportieve prestatie, dan is de Twentse Smokkel Trail een prima mogelijkheid. De inschrijving voor alle afstanden is geopend. Inschrijven kan tot 1 november 2022 op www.twentsesmokkeltrail.nl of via inschrijven.nl. Op de dag zelf aanmelden is niet mogelijk. Zorg dat je erbij bent en schrijf je op tijd in, de organisatie moest in andere jaren mensen teleurstellen. Ben je op zoek naar een gezellig, maar uitdagend evenement, waarbij (hard)lopen in de natuur wordt gecombineerd met de lokale smokkelcultuur en een persoonlijke sportieve prestatie, kom dan naar de Twentse Smokkel Trail!

!
Afbeelding
School en dorpshuis samen in nieuwbouw in Beuningen 22 uur geleden
Afbeelding
Paddenstoelen in het Arboretum 22 uur geleden
Afbeelding
Akse Media start met actualisatie van de Losserse gemeentegids 23 uur geleden
Afbeelding
Al vroeg plezier in bewegen bij gymvereniging AGVL in Losser 23 sep, 17:55
Afbeelding
Kaffee & Kuchen 23 sep, 16:56
Afbeelding
GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit 23 sep, 13:50
Afbeelding
Rabobank geeft de clubs een steuntje in de rug 23 sep, 13:29
Afbeelding
Kom griezelen in het grootste horror-maïsdoolhof in De Lutte 23 sep, 13:19