Foto: De Luisterlijn - Elizabeth Wattimena
Foto: De Luisterlijn - Elizabeth Wattimena

Wie biedt een luisterend oor?

Algemeen

Dag en nacht bieden vrijwilligers een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet en zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. Begin oktober start in Borne een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden. De Luisterlijn is dan ook op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen.

TWENTE - In 2021 werden er door de vrijwilligers bij de Luisterlijn maar liefst 354.352 oproepen beantwoord. Volgens de organisatie, die het hele jaar door, 24 uur per dag bereikbaar is, komt dit voornamelijk door zwaardere en langere gesprekken. “Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen”, legt vrijwilliger Anne uit. “De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken, omdat ze echt iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn. De Luisterlijn Borne start begin oktober met een training en maakt graag kennis met nieuwe vrijwilligers die daaraan mee willen doen. Tijdens de cursus leert men gespreks- en luistervaardigheden om een luisterend oor te kunnen bieden via telefoon en chat. Ga voor meer informatie en aanmelding naar:

www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk 

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 17 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48