Concordia kon weer met een welverdiende gouden plek huiswaarts naar Overdinkel.
Concordia kon weer met een welverdiende gouden plek huiswaarts naar Overdinkel.

Goud op wereld muziek concours voor Concordia uit Overdinkel

Algemeen

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zondag om klokslag 10.15 uur dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World Division Marching was het wachten op de prijsuitreiking... 

OVERDINKEL - Aan de voorbereidingen kon het niet liggen; alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

Na nog wat optredens te hebben gekeken werd de terug reis rond de klok van 15.00 ingezet, dit alles omdat de prijsuitreiking pas rond 19.30 zou starten. In het Muziekhoes aangekomen was het tijd voor een feestje en een BBQ met de thuisblijvers en supporters. Door een brand in het stadion van Kerkrade werd de prijsuitreiking uitgesteld en werd de spanning alleen nog maar groter.

Om 21.45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking die via een livestream werd bekeken, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig. Toen kwam het verlossende woord van de jury: 85.16 punten, riant voldoende voor een gouden plak! De spanning was in één klap verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugdetranen en gebalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband, er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan wederom een gouden plak voor de toppers van de drumband.

Muziekvereniging Concordia boekte door de jaren heen de nodige successen op dit soort wedstrijden. Mede dankzij de grote gedrevenheid en professionaliteit van leden en vrijwilligers. Meer weten? Kijk ook op: www.concordia-overdinkel.nl 

Afbeelding
Ooievaarsnesten spotten tijdens Losserse fietstocht 6 jun., 12:42
Afbeelding
500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor verbeteren van gevels 5 jun., 14:43
Afbeelding
Jelle van Gorkom motiveert en inspireert na ongeluk 5 jun., 13:28
Afbeelding
Liedjes van Harry Bannink op Festival weekend Phion 3 jun., 14:25
Afbeelding
Afscheid van Johnny Teardrop & The Tissues in de Tuin van Soer 3 jun., 11:10
Afbeelding
Meevaller voor gemeente Losser 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stop met roken voordat het te laat is 2 jun., 16:29
Afbeelding
Kunst in de tuin 2 jun., 15:43