Foto's: Henk Pluimers
Foto's: Henk Pluimers Foto: Henk Pluimers

Traditionele paarden- en ponymarkt

Algemeen

Na twee jaar corona vindt op donderdag 11 augustus eindelijk weer de traditionele paarden- en ponymarkt in Enter plaats, met de altijd geweldige marktsfeer, vanaf 8.00 uur tot circa 14.00 uur op het Dorpsplein. Zowel paardenhandelaren alsook paardenliefhebbers weten de weg naar Enter altijd wel te vinden. 

ENTER - De handelaren zijn extra vroeg in de veren voor deze dag. Traditionele handjeklap is onderdeel van de levendige handel in vee. Tevens worden de mooiste paarden en pony’s aan het publiek getoond. Ook dit jaar worden er weer verkiezingen gehouden voor het mooiste paard en pony en wordt de gemeentelijke ‘all over’ prijs uitgereikt voor het allerbeste paard of pony. Dit vindt om 10.00 uur plaats en de wethouders Kortenhoeve en Ten Brinke zijn hierbij aanwezig. Daarnaast vindt er een vleesveekeuring plaats betreft de koeien op het grote parkeerterrein naast de RK-kerk aan de Dorpsstraat. De koeien zijn er puur voor de show en niet voor de handel/verkoop. Diverse agrariërs zorgen weer voor een mooie en ludieke show.

Natuurlijk is er ook weer de braderie met een kilometerslang lint door de inmiddels vernieuwde Dorpsstraat waar uiteenlopende waren zijn uitgestald. Er is een kinderrommelmarkt nabij de Mariaschool tot circa Roetgerink waar kinderen hun koopwaar kunnen uitstallen. Voor de kinderen is er tevens een springkussen bij de rommelmarkt en verder op de markt zijn een draaimolen en kinderboerderij te vinden. Daarnaast ontbreken de oldtimer tractoren en landbouwmachines niet. Liefhebbers kunnen deze naar hartenlust bekijken. Evenals de demonstraties van oude ambachten.

In de jaren vijftig werd in Enter door de winkeliers voor het eerst een bescheiden braderie gehouden om hun koopwaren wat extra te promoten. Dit groeide de jaren door geleidelijk uit tot de Enterse paarden- en ponymarkt die jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Dit jaar wordt de markt voor de 54e keer gehouden. Voor een ieder is er wat wils.

Volgens marktmeester Johnny Jansen vanuit de gemeente Wierden, is het al jaren een gezellige en goedbezochte jaarmarkt. “De afgelopen twee jaar lagen we eruit vanwege corona en het was ook wel even lastig om weer goed op te starten. In die twee jaar zijn er namelijk wel een aantal handelaren afgehaakt door diverse omstandigheden, maar velen komen vanuit het hele land traditiegetrouw weer terug. Er hebben zich ook weer een aantal nieuwe handelaren aangemeld. Dus het is allemaal gelukt.” Behalve de gemeente Wierden met Jansen als marktmeester en hoofdcoördinator, zijn tevens Stichting Paarden- en Ponymarkt en Stichting Vleesveekeuring bij deze jaarmarkt betrokken. Allen hopen zij op een mooie dag met veel publiek.

Afbeelding
(foto: Henk Pluimers)
(foto: Henk Pluimers)
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19