<p>Schutterskoning Roy Rouing zwaait af met zijn hofhouding. E&eacute;n van de mooie tradities bij het schuttersfeest.</p>

Schutterskoning Roy Rouing zwaait af met zijn hofhouding. Eén van de mooie tradities bij het schuttersfeest.

Drie dagen volop feest bij schuttersvereniging St. Märten

Deze vrijdag, zaterdag en zondag vindt wederom het Schuttersfeest van Schuttersvereniging St. Märten Losser plaats. Na weken van voorbereiding presenteert de organisatie een volledig programma voor het alom bekende Schuttersfeest.

LOSSER - Het evenement start op de vrijdagavond met de opening van het schuttersfeest en gaat het schietevenement van start op de parkeerplaats van het zwembad Brilmansdennen. Dit begint met het groeps- en familieschieten, evenals het Hofhoudingschieten. Dit alles gaat gepaard met een gezellige avond voor de bezoekers. Het groeps- en familieschieten is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig ID-bewijs. Deelnemers betalen een kleine vergoeding om te mogen schieten. 

De jonge schutters en klootschieters mogen op zaterdagmiddag ten tonele verschijnen. Het evenement voor de klootschieters gaat om 12.30 uur van start met een spannende gooironde door de zandbergen. Vanaf 13.00 uur mag de jeugd aan de bak met kruisboogschieten, dit is voor deelnemers van 5 tot 12 jaar oud. De junioren, van 12 tot en met 18 jaar, staan vanaf 14.30 uur ingepland voor het schieten. De beide jeugd- en juniorenactiviteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Op zaterdagavond gaat het meer formele onderdeel van start als de dorpskoning en de sponsoren hun schietkunsten mogen vertonen. Dit gebeurt vanaf 19.00 uur. Hierna is het de hoogste tijd voor een sfeervol afscheidsbal van de huidige koning Roy Rouing met zijn hofhouding. Op zondag is het dan tijd om te strijden wie zich de nieuwe koning of koningin van Losser en Saksenland mag noemen. Hieraan voorafgaand is er een rondgang met kranslegging bij het oorlogsmonument in het dorp. De nieuwe koning of koningin wordt het middelpunt van de feesten die op zondagavond zullen plaatsvinden. Alle dagen is er muziek van Starlight Licht en Geluid. Catering wordt zaterdag en zondag verzorgd door Opperman Catering. Een geweldig weekend dus!

Kijk voor meer informatie over het feest en meer op: www.schutterslosser.nl 

Meer berichten