Het Twents Carmel College is blij met het hoge percentage geslaagden.
Het Twents Carmel College is blij met het hoge percentage geslaagden.

Twents Carmel College blij met hoge percentage geslaagden

Algemeen

Afgelopen week kregen de laatste examenkandidaten van het Twents Carmel College hun uitslagen. De school kan dan ook weer even terugblikken op de examenperiode als gehaal. Net als voorgaande jaren kan het TCC tevreden zijn over de slagingspercentages, aldus de school.

OLDENZAAL/LOSSER - Ook dit examenjaar was een bijzonder jaar. Net als afgelopen jaar, kregen examenleerlingen dit jaar de mogelijkheid om een duim te leggen op één examenvak (kernvakken uitgesloten), als dit ervoor zou zorgen dat de leerlingen alsnog konden slagen. Immers, de coronapandemie had een grote invloed op het verloop van de afgelopen twee schooljaren.

Voor het eerst hebben de leerlingen op de locatie voor Praktijkonderwijs een eindgesprek gevoerd en daarmee hun diploma ontvangen in plaats van een getuigschrift. Dit jaar hebben 38 leerlingen het diploma in ontvangst mogen nemen, waarvan twaalf leerlingen zijn uitgestroomd naar werk. Er zijn zeven leerlingen die uitstromen naar een gecombineerd traject van werk + scholing (Entreeopleiding via ROC). Zestien leerlingen gaan een BOL-opleiding volgen aan het ROC. Drie leerlingen gaan een aangepast traject volgen voor verdere ontwikkeling via dagbesteding.

De slagingspercentages voor het vmbo op het Twents Carmel College zien er met gemiddeld 98 procent uitstekend uit. In Losser hebben 37 procent van de leerlingen GTL een cijferlijst zonder onvoldoendes. Op de locatie Potskampstraat zijn in totaal 491 leerlingen geslaagd. Van alle havoleerlingen is 91 procent geslaagd. Voor de vwo’ers ligt het slagingspercentage op 94 procent. Voor leerlingen in het gymnasium was het slagingspercentage 100 procent.

Wederom zijn veel TCC-leerlingen geslaagd met een extra vak op hun diploma. Voor leerlingen GTL in Losser gaat het om ruim 94 procent en op de locatie Potskampstraat betreft het 72 procent van de leerlingen. Bij KBL is er ook een leerling geslaagd met een extra vak. Daarnaast zijn 36 leerlingen op het KBL geslaagd met één of meerdere vakken op een hoger niveau. Zes leerlingen van de havo en 27 leerlingen van het vwo volgden extra vakken. Op diverse niveaus worden dit schooljaar weer Cum Laude diploma’s uitgereikt aan uitzonderlijkgoed presterende leerlingen; dat betreft dit jaar twaalf leerlingen waarvan vier leerlingen op het vmbo acht op het vwo. Alle geslaagden gefeliciteerd met deze mooie prestaties en veel succes met het vervolg!

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10