Hobby’s waarvoor je nooit te oud bent: laat je inspireren door tv-programma’s

Op een gegeven moment stoppen we met bepaalde hobby’s omdat we onze leeftijd er niet meer bij vinden passen. Dat dit onzin is, blijkt uit diverse tv-programma’s, waar volwassenen geheel in hun eigen wereld duiken met hun bezigheden. Vijf hobbytips aan de hand van het tv-aanbod. 

Klein maar fijn: miniatuurbouw

We zagen in Klein maar Fijn dat het in elkaar zetten van mini-modellen rustgevend werkt. Het vergt volledige concentratie en duwt de dagelijkse drukte naar de achtergrond - dat is met al deze hobby’s zo. Niet iedereen is echter zo handig met het maken van ontwerpen. Op de website BuilDIY staan diverse schitterende voorbeelden van houten modelbouw, die goed is voor veel uurtjes vermaak. Als ze af zijn, vormen ze een mooie decoratie op de vensterbank of schoorsteenmantel.

Stelletje Pottenbakkers!: pottenbakken of gewoon kleien

Niet alleen in de film Ghost was pottenbakken leuk en zelfs romantisch, ook in het tv-programma Stelletje Pottenbakkers! zagen we wat voor mooi ambacht het is, en dat iedereen het kan leren. Het prikkelt natuurlijk de fantasie om zelf allerlei modellen letterlijk in elkaar te draaien. Op tweedehands websites is wellicht zo’n ouderwetse pottenbakkersdraaischijf te vinden. Maar ‘gewoon’ kleien kan ook. 

Marble Mania: knikkerbaan maken

Het knikkerprogramma Marble Mania, waar zelfs de mannen van Vandaag Inside aan deelnamen heeft veel creatieve personen aan het knutselen gekregen. De wonderen der zwaartekracht fascineren jong en oud. Sommige knikkerbanen worden zelfs van afval in elkaar gezet. Als er maar kinkkers doorheen kunnen rollen!

Het roer om: De verbouwing van een Frans Kasteel: diverse hobby’s

In Het roer om: De verbouwing van een Frans kasteel is niet alleen te zien hoe de sympathieke Dick en Angel hun nieuwe onderkomen omtoveren tot paleis, maar komen ook veel kleinschalige hobby’s aan bod. Zoals het zelf maken van behang, het in elkaar zetten van etagères met oude bordjes en het maken van een eigen rookoven uit een oud metalen vat. Dit programma inspireert eindeloos. 

The Repair Shop: oude spulletjes opknappen

Kringloopwinkels hebben we volop in Nederland, zo’n 1200 stuks. Hier zijn de mooiste en unieke pareltjes voor een prikkie aan te schaffen: van vintage radiotoestel tot antieke buffetkast. Het is alleen wel zaak die dingen op te knappen. Kijk een aflevering van het Britse The Repair Shop en binnen de kortste keren is de gang richting kringloopwinkel ingezet.

Meer berichten