Foto: Shutterstock

Goed advies voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn is een bijzondere, maar ook spannende tijd. Goede ondersteuning van de aanstaande moeders is dan ook wenselijk voor een fijn verloop van dit proces. 

TWENTE - De GGD Twente biedt ook specifieke hulp aan die niet bij iedereen bekend zijn. Zo kan men een afspraak maken voor een huisbezoek van de jeugdverpleegkundige. Dit is gratis en vrijwilliger; een afspraak maken kan via www.ggdtwente.nl. De jeugdverpleegkundige heeft een bredere insteek dan de vragen die men stelt aan de verloskundige. Bijvoorbeeld over het opvoeden van het kind, geldzorgen of spanningen in je omgeving. De GGD Twente hoopt dan ook dat aanstaande moeders gebruik zullen maken van deze mogelijkheid. Een goed begin is immers het halve werk.

Naast de ondersteuning tijdens de zwangerschap zijn er in Twente ook handige initiatieven om ouders te helpen met het opvoeden zelf. Zeker stellen die hun eerste kindje krijgen zitten vaak met vragen over de ontwikkeling van het kind en het opvoeden. In Twente kan men terecht bij Loes; dit is een overkoepelend initiatief voor opvoedingsondersteuning onder de vlag van het Centrum voor Jeugd en Gezin in veertien Twentse gemeenten. Uitgebreide tips voor het opvoeden van kinderen en jongeren zijn te vinden op www.loes.nl

Meer berichten