<p>Schonebak.nu biedt nieuwe abonnementen aan voor reiniging van de afvalcontainer. Zo hoef je niet met een stinkende bak te blijven zitten.</p>

Schonebak.nu biedt nieuwe abonnementen aan voor reiniging van de afvalcontainer. Zo hoef je niet met een stinkende bak te blijven zitten.

Schonebak.nu: weg met die stinklucht!

Het is een heerlijk zomerse dag; je zit achter in de tuin te genieten van de zon en de sfeer. Een licht briesje brengt verkoeling... tot de wind draait. Dan ruik je ineens de GFT-container die achter in de tuin staat. Wanneer je er heen loopt zie je de maden kruipen. Hoewel de bak zelf vers geleegd is, is hij verre van schoon te noemen. Voor velen een herkenbare situatie in de zomermaanden. Schonebak.nu helpt graag om dit te voorkomen!

OLDENZAAL - Schonebak.nu specialiseert in het schoonmaken van de afvalcontainers die mensen thuis hebben staan. Wanneer de vuilniswagen is geweest om de bak te legen, volgen zij prompt om de bak hygiënisch én duurzaam te reinigen. Dit voorkomt dan dat je gelijk weer met een stinkende bak zit.

Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in deze tak van containerreiniging. Sinds de start is er wel het een en ander veranderd in de afvalinzameling. Zo kwamen er meer bakken bij - papier en verpakkingsafval - en bakken worden minder vaak geleegd dan voorheen, wat stankoverlast in de hand werkt. Zodoende sloten bestaande reinigingsabonnementen niet meer aan op de wensen van de klanten. Daarom komt Schonebak.nu met iets nieuws: fijnmaziger abonnementen die geheel naar wens samen te stellen zijn. Bovendien kan men ook een proefabonnement nemen, om bijvoorbeeld alleen in de zomer de bakken te laten reinigen. Dit kan al vanaf 4,85 euro per maand. Het bedrijf reinigt containers in Oldenzaal, Losser, Glane, Denekamp Ootmarsum, Oud-Ootmarsum, Rossum, Zenderen, Borne en Hengelo.

Het proefabonnement brengen ze graag specifiek even onder de aandacht. Er zijn er twee, die beide 32,50 euro kosten. Bij het Proef Mix abonnement kan men 2 keer de GFT- en 2 keer de restafvalbak laten reinigen. Bij Proef Groen is dit 4 keer de GFT-bak. Bovendien stoppen deze abonnementen automatisch, zonder de gebruikelijke stilzwijgende verlenging. Ideaal voor wie graag eens zo’n dienst wil proberen zonder gelijk aan van alles vast te zitten. Het meest uitgebreide abonnement, Standaard, omvat 12 reinigingen per jaar: 6 keer de GFT- en 6 keer de restafvalbak. Dit kost dan 92 euro per jaar.

Schonebak.nu is partner van Twente Milieu. Naast dat zij voor hen de schoonmaak van de verzamelcontainers verzorgen, levert dit ook andere voordelen op. Zo is men precies op de hoogte van de inzamelschema’s, waardoor de bak prompt gereinigd kan worden na leging. Hij hoeft dan niet te lang aan de straat te staan. Schonebak.nu stemt deze planning goed af en past dit aan wanneer er bijzonderheden zijn, zoals latere leging door weersomstandigheden of storingen. Bovendien ontvangt de klant ook een berichtje wanneer men de bak schoonmaakt én wanneer dit klaar is. Transparantie en betrouwbaarheid zijn een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. En de berichtenservice is geheel gratis.

Zélf de container reinigen kan natuurlijk altijd; er zijn veel huishoudens die dit doen. Maar het is niet de leukste klus om te doen, klooien met een hogedrukreiniger bij tropische temperaturen. Bovendien zitten er ook nadelen aan. Wanneer je zelf aan de slag gaat, spoelt het vuile afvalwater zo het riool in. Niet bepaald duurzaam en in theorie kan het je zelfs een boete opleveren voor een milieudelict wanneer een BOA een slechte dag heeft. Schonebak.nu reinigt op een duurzame manier: zij gebruiken geen chemicaliën en zorgen dat het gebruikte water milieuvriendelijk wordt afgevoerd.

Meer weten over de diverse abonnementen of de dienstverlening? Kijk voor meer informatie op de website: www.schonebak.nu 

Meer berichten