<p>De nieuwe Belevingstocht is tijdens de Hellehondsdagen voor het eerst af te halen tegen een speciale introductieprijs.</p>

De nieuwe Belevingstocht is tijdens de Hellehondsdagen voor het eerst af te halen tegen een speciale introductieprijs.

Nieuwe Belevingtstocht door De Lutte, Beuningen en omgeving

Tourist info De Lutte-Losser heeft een hernieuwde Belevingstocht ontwikkeld, waarbij men op de fiets kan genieten van al het moois en lekkers dat de Schatkamer van Twente te bieden heeft.

DE LUTTE - De route wordt geïntroduceerd tijdens de Hellehondsdagen in het weekend van 8 tot en met 10 juli in De Lutte. Al fietsend krijgt men een indruk van wat het landschap van Twente aan natuurschoon, historie en vermaak te bieden heeft. Bovendien kan men dan gebruikmaken van kortingsbonnen op bijvoorbeeld koffie/thee, lunch of diner, ijs, entreegelden en meer.

De route is circa 40 kilometer en fiets je op fietsknooppunten. Onderweg kom je tal van weetjes en leuke tips tegen om even van de fiets af te stappen, op een terrasje gezellig te genieten, een bedrijf te leren kennen of je te laten informeren over het oude ambacht bij een klompenmakerij. Ook kan onderweg een activiteit worden gedaan, zoals midgetgolfen en natuurlijk kun je gewoon van de mooie en afwisselende Twentse natuur genieten, aldus de Tourist Info.

De start is bij de Tourist Info De Lutte aan de Plechelmusstraat en men fietst onder andere over de Hakenberg en door de mooie natuurgebieden het Roderveld, Landgoed Singraven en het Lutterzand. De fietsroute komt onder meer langs Fruitboerderij ‘t Nije Eskes, Museum Natura Docet in Denekamp, Schaapskooi Stroothuizen en het Arboretum Poort Bulten in De Lutte. Natuurlijk is ook cultuur vertegenwoordigd; zo kan men een kijkje nemen in de St. Plechelmuskerk, het  Klöpkeshoes, een commiezenhut en het Jan Wesselinkshoes. Dus variatie genoeg!

De route kan voor het eerst op zaterdag 9 en zondag 10 juli worden afgehaald bij de Tourist Info De Lutte tussen 10.00 en 13.00 uur. Deelnemers ontvangen hierbij ook een klein presentje. Tijdens het weekend van de Hellehondsdagen hebben zij een speciale introductieprijs van 5 euro per persoon. Daarna kan de route dagelijks worden afgehaald tijdens de openingstijden van de Tourist Info. De deelname bedraagt dan 6 euro per persoon. Er is ook een Belevingstocht De Lutte-Losser in de maak, waarover binnenkort meer. Kijk voor meer informatie over de nieuwe tocht en andere activiteiten op de website: www.visitdeluttelosser.nl of bel: 0541-551160.

Meer berichten