Foto: Shutterstock.com

Al honderd reacties op enquête van GGD Twente

De GGD Twente heeft inmiddels een kleine honderd reacties op het onderzoek naar de bereidheid om herhaalprikken te nemen voor 60-plussers. Zij hopen nog meer te horen van deze leeftijdsgroep.

TWENTE - Het aantal coronabesmettingen neemt helaas weer toe. De GGD Twente brengt de basisadviezen weer onder de aandacht en probeert mensen te bewegen zich te laten vaccineren. Hoewel 84 procent van Twentenaren ouder dan 12 jaar gevaccineerd is, heeft slechts 43 procent van 60-plussers de herhaalprik al ontvangen. Juist deze groep loopt nu dus weer een verhoogd risico op besmetting, ook omdat eigenlijk álle eerdere coronamaatregelen die hen bescherming boden weg zijn gevallen. De basismaatregelen zijn daarom nog wel belangrijk, zoals het thuisblijven bij klachten, handen wassen en hoesten in de ellenboog.

Met het onderzoek, dat in te vullen is via de link: https://bit.ly/3NI0is7 wil men graag weten waarom mensen wel of juist niet de herhaalprikken nemen. Daarnaast zal er ook een focusgroep-bijeenkomst gehouden worden waar men verdieping van de antwoorden hoopt te krijgen. Hoe meer mensen deelnemen aan het onderzoek, hoe beter het beeld is bij de GGD van hun beweegredenen.

Meer berichten