Voor veel exotische landen zijn vaccinaties verplicht, voor anderen zijn ze sterk aangeraden. Kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl voor een overzicht.
Voor veel exotische landen zijn vaccinaties verplicht, voor anderen zijn ze sterk aangeraden. Kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl voor een overzicht. Foto: Shutterstock

Advies GGD Twente: ga Wijs op Reis deze vakantie!

Algemeen

Dit jaar gaan we weer massaal op reis naar het buitenland. Na twee jaar sober vakantie vieren nemen we het er graag van; zo blijkt ook wel uit de drukte op Schiphol. Maar na twee jaar kan het ook zijn dat de goede adviezen wat weggelipt zijn. De GGD Twente brengt ze daarom even onder de aandacht.

TWENTE - Vakantie vieren in het buitenland brengt vaak wat specifieke uitdagingen en aandachtspunten met zich mee. Zo zitten we in Nederland in de gelukkige positie dat er weinig ziekten rondgaan, dat de insecten niet direct ziekmakend zijn, dat de medische zorg uitstekend is en dat je het water uit elke kraan kunt drinken. Elders ter wereld zijn deze dingen niet altijd vanzelfsprekend. De GGD Twente promoot daarom nu weer de site www.wijsopreis.nl waar allerlei praktische informatie staat voor reizen naar het buitenland. Niet alleen over de gezondheidsaspecten zoals vaccinatie, medicijnen, coronaregels, maar ook over bredere risico’s die je in het buitenland tegen kan komen.

Voor een overzicht van de benodigde reisvaccinaties hebben de GGD’s een overkoepelende website opgezet. Deze is te vinden op: www.ggdreisvaccinaties.nl 

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10