<p>Voor veel exotische landen zijn vaccinaties verplicht, voor anderen zijn ze sterk aangeraden. Kijk op <a href="//www.ggdreisvaccinaties.nl">www.ggdreisvaccinaties.nl</a>&nbsp;voor een overzicht.</p>

Voor veel exotische landen zijn vaccinaties verplicht, voor anderen zijn ze sterk aangeraden. Kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl voor een overzicht.

(Foto: Shutterstock)

Advies GGD Twente: ga Wijs op Reis deze vakantie!

Dit jaar gaan we weer massaal op reis naar het buitenland. Na twee jaar sober vakantie vieren nemen we het er graag van; zo blijkt ook wel uit de drukte op Schiphol. Maar na twee jaar kan het ook zijn dat de goede adviezen wat weggelipt zijn. De GGD Twente brengt ze daarom even onder de aandacht.

TWENTE - Vakantie vieren in het buitenland brengt vaak wat specifieke uitdagingen en aandachtspunten met zich mee. Zo zitten we in Nederland in de gelukkige positie dat er weinig ziekten rondgaan, dat de insecten niet direct ziekmakend zijn, dat de medische zorg uitstekend is en dat je het water uit elke kraan kunt drinken. Elders ter wereld zijn deze dingen niet altijd vanzelfsprekend. De GGD Twente promoot daarom nu weer de site www.wijsopreis.nl waar allerlei praktische informatie staat voor reizen naar het buitenland. Niet alleen over de gezondheidsaspecten zoals vaccinatie, medicijnen, coronaregels, maar ook over bredere risico’s die je in het buitenland tegen kan komen.

Voor een overzicht van de benodigde reisvaccinaties hebben de GGD’s een overkoepelende website opgezet. Deze is te vinden op: www.ggdreisvaccinaties.nl 

Meer berichten