Week van de Amateurkunst

Losser toont zich de komende week weer van de meest kunstzinnige kant. Zaterdag gaat namelijk de Week van de Amateurkunst van start, die duurt tot 1 juli.

LOSSER - De Week van de Amateurkunst wordt al enkele jaren gehouden. Het doel is om kunst en cultuur door amateurs in de brede zin voor het voetlicht te brengen en een podium te bieden. Hoewel Losser natuurlijk de nodige verenigingen heeft op dit gebied, zijn er ook de nodige individuele Lossernaren en kleine gelegenheidsgroepjes die hun eigen ding doen. Dit jaar staat de WAK ook vooral weer in het thema van de terugkeer van kunst en cultuur. Door corona was er twee jaar lang namelijk vrij weinig mogelijk. 

Zaterdag opent de WAK met diverse activiteiten. Zo is er van 10.00 tot 16.00 uur een kunstmarkt tijdens de Boerenmarkt op de Brink. Verder zijn er optredens van de koren Cantica Nova (12-14 uur bij de Koningslinde naast ‘t Lossers Hoes) en JoyFul (13-16 uur voor Grand Café Smit. In de etalages in het centrum zijn foto’s en video’s te zien van de Historische Kring en Dree Marken. Kijk voor het volledige programma ook op: www.fundamentlosser.nl

Meer berichten