<p>Ook de bewoners aan de Braakstraat zaten een tijdje in een bouwput.</p>

Ook de bewoners aan de Braakstraat zaten een tijdje in een bouwput.

(Foto: Jorrit Lousberg)

Feestje sluit drie jaar bouwoverlast af

Een aantrekkelijk centrum waar iedereen zich thuis voelt. Dit is de ambitie die de gemeente voor ogen heeft. Sinds begin 2019 werd druk gewerkt aan de eerste fase van herinrichting van de openbare ruimte. Een belangrijke pijler onder overkoepelende Parapluplan. Nu diverse deelprojecten afgerond zijn, wil het bouwteam dit op feestelijke wijze vieren.

LOSSER - Komende zaterdag is wee de maandelijkse Boerenmarkt in het centrum. Het Bouwteam houdt samen met Centrum Management Losser verschillende leuke activiteiten. Men kan het vernieuwde centrum bewonderen door een wandeling te maken langs de verschillende informatieborden of mee te rijden met een elektrisch treintje. 

Het treintje vertrekt tussen 10.00 uur en 16.00 uur elk heel uur vanaf het start- en eindpunt van de route bij de parkeerplaats Gronausestraat - Bernard Leurinkstraat. Een gids vertelt tijdens de rondrit meer over de werkzaamheden en de ontwikkelingen in het centrum. Een rondrit met het treintje is gratis.

Ook voor het winkelend publiek is er genoeg te doen. Loop een rondje over de boerenmarkt, geniet van de opgeknapte straten of breng een bezoek aan een van de winkeliers in het centrum. Met aankopen maakt men kans op leuke prijzen en voor de jeugd is er een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten zijn tijdens het openingsweekend af te halen bij ondernemers in het centrum. Meer informatie over de activiteiten in het centrum is te vinden op de website van Centrum Management Losser: www.centrumlosser.nl

In de afgelopen drie jaar hebben gemeente Losser, aannemer Dura Vermeer, Centrum Management Losser, Platform Losser, inwoners, ondernemers en andere partners de schouders gezet onder verschillende projecten om het centrum van Losser aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. Zo zijn de Gronausestraat Noord, Brinkstraat en Langenkamp compleet opnieuw ingericht. Daarnaast zijn ook de Bernard Leurinkstraat, Kosterstraat, Kostersgaarden, Braakstraat, Kloppenstraat, kruising Ravenhorsterweg - Scholtinkstraat en de locatie van het voormalige postkantoor flink aangepakt. Het resultaat is een aantrekkelijk, groen, duurzaam en waterbestendig centrum om trots op te zijn, zo benadrukken de partners.

In maart van dit jaar is uitgebreid aandacht geschonken aan een andere pijler van het centrumplan. Toen is de visie op de ruimtelijke aandachtsgebieden gepresenteerd. Waarbij met name is ingegaan op de ontwikkeling van het Martinusplein, de Brink en de Aloysiuslocatie. De komende jaren wordt stapsgewijs verder gewerkt aan de uitwerking van deze visie. Vastgoedontwikkeling en de openbare ruimte worden hierbij samen opgepakt. Dit alles op basis van het Parapluplan centrum Losser.

Meer berichten