<p>Met een 3D-printer zijn plastic objecten laagje voor laagje op te bouwen. Hiervoor gebruikt men een rol met een lange plastic &#39;sliert&#39; die in de printkop smelt om een nieuwe laag toe te voegen.</p>

Met een 3D-printer zijn plastic objecten laagje voor laagje op te bouwen. Hiervoor gebruikt men een rol met een lange plastic 'sliert' die in de printkop smelt om een nieuwe laag toe te voegen.

(Foto: Shutterstock)

Techniekvrijwilligers gezocht

Fundament in Losser is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de techniek-workshops en maakplaats-activiteiten. Men is momenteel bezig met het opzetten van een technieklab in ‘t Lossers Hoes.

LOSSER - Er worden straks diverse workshops en activiteiten gehouden rondom (digitale) technieken. Hierbij ligt de nadruk ook op de jeugd; kinderen interesseren voor techniek en creativiteit in de brede zin. Dit past ook in de bredere context om uiteindelijk meer jongeren te laten kiezen voor technische beroepen, waar veel behoefte aan is in Twente.

Technische kennis is niet per se nodig aldus Fundament. De vrijwilligers krijgen namelijk een training om te kunnen werken met de diverse apparaten die straks in het technieklab te vinden zijn. Zij zoeken vrijwilligers die flexibel zijn en hun enthousiasme in willen zetten. Affiniteit met de jeugd is uiteraard mooi, evenals de bereidheid om in schoolvakanties ingezet te worden. Het belooft een gezellige en inspirerende werkplek te worden met leuke collega’s. Daarnaast kunnen mensen scholingsmogelijkheden volgen om hun vaardigheden te versterken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator Christina te Klooster. Bel: 053-53 69 400. Mail: vrijwilligers@fundamentlosser.nl 

Meer berichten