<p>De nieuw ingerichte fietsstraat moet fietsen tussen beide centra aantrekkelijker maken voor mensen uit beide plaatsen.</p>

De nieuw ingerichte fietsstraat moet fietsen tussen beide centra aantrekkelijker maken voor mensen uit beide plaatsen.

(Foto: Lars Smook)

Verken de nieuwe fietsstraat naar Enschede met een gratis leenfiets

De nieuwe fietsstraat tussen Enschede en Losser is onlangs geopend. Deze moet het fietsen tussen beide plaatsen aantrekkelijker maken. De belofte: in 30 minuten fietsen van centrum naar centrum op de fiets. Dit laten de gemeenten mensen graag zélf ervaren door gratis e-bike leenfietsen ter beschikking te stellen.

LOSSER - De Hoge Boekelerweg kreeg een passende nieuwe inrichting om het fietsen te stimuleren en zo aangenaam mogelijk te maken. Het asfalt is vernieuwd, de fietsstraat is rood gemaakt en kruisingsvlakken zijn geel gemaakt. Auto’s mogen er nog wel komen, maar zijn er te gast. Om iedereen het gemak van de nieuwe fietsstraat te laten ervaren, mogen inwoners tussen 27 juni en 24 juli gratis een e-bike lenen.

De fietsstraat is een ware belevenis. Midden tussen het groen en de natuur, wordt de tocht tussen Losser en Enschede een stuk fijner. Dat moet je zelf een keer ervaren! Daarom biedt gemeente Enschede gratis e-bikes aan. Inwoners van Losser kunnen de e-bike reserveren en twee dagen langgebruiken voor hun ritjes. Zo kunnen ze zelf de fietsstraat ervaren. Om de fietsstraat verder bekend te maken, zet de gemeente borden langs de weg neer en wordt er online aandacht gevraagd voor de nieuwe fietsstraat. Want op de fiets is het leuker, zo is de boodschap. Beide gemeenten zien de elektrische fiets ook voor dit soort langere ritten als een passend alternatief voor de auto. Verder werden in Enschede ook al diverse andere fietsstraten ingericht.

Iedereen die de fietsstraat een keer wil proberen, mag dat doen op een e-bike van de gemeente. Mensen kunnen een e-bike reserveren en hem gratis ophalen in het centrum van Losser. Vervolgens mogen ze de e-bike 2 dagen lang gebruiken, voor hun rit op de nieuwe fietsstraat maar natuurlijk ook voor andere ritten. De e-bikes zijn te leen van 27 juni t/m 24 juli. Reserveren kan vanaf komende maandag al. Er is een beperkt aantal e-bikes beschikbaar, dus reserveer op tijd. Dat kan via: enschedefietsstad.nl/losser.

Meer berichten