De Dinkel kreeg bij Glane een nieuwe inrichting, onder andere om deze een natuurlijker karakter te geven. De wandeling laat je de wijzigingen ervaren.
De Dinkel kreeg bij Glane een nieuwe inrichting, onder andere om deze een natuurlijker karakter te geven. De wandeling laat je de wijzigingen ervaren.

Wandel mee rond de nieuwe Dinkel in Glane

Algemeen

Zaterdag 18 juni houden het Waterschap Vechtstromen, de gemeente Losser en de Dorpsraad Glane een gezamenlijke wandeling rond de vernieuwde rivier de Dinkel bij Glane. Aanmelden voor de wandeling kan door te mailen naar communicatie@losser.nl

GLANE - De wandeling wordt gegeven door medewerkers van de gemeente, het Waterschap en leden van de dorpsraad en gaat langs de nieuw ingerichte Dinkel en de Glanerbeek. 

Tussen Gronau en Losser is de Dinkel opnieuw aangelegd. Om deze rivier onder andere weer meer te laten kronkelen en het water de ruimte te geven. Ook het bekende Laga fietspad is opnieuw aangelegd. De wandeling start zaterdag om 10.30 uur bij Dorpshuis De Glaan, Gronausestraat 330a Glane. De wandeling in en rond Glane is een activiteit in het kader van de Twentse Waterweek. Tot en met zondag worden door heel Twente op allerlei locaties leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Van rondleidingen en demonstraties tot acties en bijeenkomsten. Voor iedereen is er wel iets te beleven in deze week! Kijk voor een overzicht van de diverse activiteiten op www.groenblauwtwente.nl 

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 3 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48