De oldtimershow ontbreekt helaas in de programmering van de Hellehondsdagen.
De oldtimershow ontbreekt helaas in de programmering van de Hellehondsdagen.

Hellehondsdagen zoeken naar nieuwe onderdelen

Algemeen

Deze zomer is er weer volop gezelligheid in Noordoost-Twente. Vrijwel elke kern heeft zijn eigen dorps-, volks- of zomerfeest. Er zijn enkele evenementen die met kop en schouders boven de rest uitsteken, zoals de altijd gezellige Hellehondsdagen in De Lutte. De organisatie kijkt nu al uit naar de editie van volgend jaar...

DE LUTTE - Na twee uitdagende coronajaren kunnen nu alle leuke zomerfeesten weer doorgang vinden. Eindelijk, want een zomer niet gefeest is een zomer niet geleefd volgens velen. De Hellehondsdagen staan nu gepland voor 8, 9 en 10 juli.

Met nog een maand te gaan zijn de diverse vrijwilligers nog volop bezig met het plannen van alle onderdelen van de Hellehondsdagen. Zo is er een relatief kleine werkgroep, omgeven door een enorme schil van mensen die oh zo belangrijk zijn voor de concrete uitvoering. De organisatie van de Hellehondsdagen is vooral ook bezig om de diverse aspecten te coördineren. Zij organiseren immers niet alles zelf -veel onderdelen worden door hun betreffende verenigingen of clubjes uitgevoerd. Ook bijvoorbeeld de barbezeting is in handen van diverse verenigingen, waarmee zij ook een leuk zakcentje verdienen voor de clubkas. We mogen ook vooral de vele handen niet vergeten die zich inzetten tijdens de opbouw en het afbreken van alle faciliteiten na hopelijk weer een geslaagd driedaags feest.

Hoewel we op dit moment aan de vooravond staan van de huidige editie, kijkt men ook al langzaam vooruit naar de volgende editie. Er zijn ook wat uitdagingen. Zo zal het de vaste bezoeker opvallen dat er dit jaar wat vaste items ontbreken in het programma, zoals de traditionele Dorpsloop, de mountainbikewedstrijd, brandweerdemonstratie en oldtimershow. Hierdoor zijn er gaten gevallen in de programmering die men volgend jaar graag weer op wil vullen. Daarom doet men nu al de oproep aan mensen om na te denken of en wat zij in 2023 wellicht willen organiseren. Niet alleen voor verenigingen, maar ook door bijvoorbeeld vriendengroepen. Alle suggesties zijn van harte welkom, zo benadrukt men ook in de oproep in het dorpsblad ‘t Luutke. Kijk voor meer informatie over het programma voor dit jaar ook op: www.hellehondsdagen.nl

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 20 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48