<p>Een vingerprik met &eacute;&eacute;n druppel is voldoende om binnen 20 minuten een uitslag te krijgen.</p>

Een vingerprik met één druppel is voldoende om binnen 20 minuten een uitslag te krijgen.

(Foto: Shutterstock)

Gratis testen op HIV bij de GGD

De GGD Twente houdt komende week samen met het Medisch Spectrum Twente en PlusApotheek De Kolk weer een gratis testdag voor HIV. Deze ziekte is tegenwoordig goed te behandelen, maar op tijd testen blijft belangrijk. Ook om verspreiding tegen te gaan.

TWENTE - Het afgelopen jaar zijn 411 Nederlanders positief getest op HIV. Met medicatie worden zij niet meer ziek én kunnen ze anderen ook niet besmetten. Hierdoor daalt het aantal HIV-diagnoses jaar op jaar. Zo waren dit er in 2019 nog 580. Volgens de GGD Twente zijn er echter ook naar schatting 1.640 mensen die met HIV rondlopen zonder het zelf te weten. Zij kunnen zo ziek worden en anderen besmetten.

De GGD Twente en het MST HIV-behandelcentrum willen het belang van testen graag onder de aandacht brengen. Mensen die mogelijk in aanraking zijn geweest met besmet bloed kunnen zich anoniem laten testen. Dit kan zonder aanmelding op dinsdag 14 juni van 16.30 tot 19.30 uur bij de GGD Twente aan de Nijverheidsstraat 30 en bij PlusApotheek De Kolk aan de Bornerbroeksestraat 36 in Almelo. Testen is gratis, duurt 20 minuten en men heeft één druppel bloed nodig. Aanmelden is ook mogelijk voor andere tijden en plaatsen, kijk hiervoor op www.ggdtwente.nl 

Meer berichten