<p>We eten gemiddeld ruim een kilo zout te veel per jaar. Dit is nadelig voor de gezondheid. De Nierstichting promoot daarom zoutarm en zoutbewust eten.</p>

We eten gemiddeld ruim een kilo zout te veel per jaar. Dit is nadelig voor de gezondheid. De Nierstichting promoot daarom zoutarm en zoutbewust eten.

(Foto: Shutterstock)

Restaurant-driedaagse: bewust minder zout eten

De Nierstichting houdt van 9 tot en met 15 mei de Restaurant Driedaagse (Ja, de naam is wat raar gekozen gezien de looptijd...) Deze heeft als doel om aandacht te vragen voor het belang van minder zout eten bij restaurants. Ook restaurant de Oude Apotheek in Losser neemt deel aan deze week.

LOSSER - De Nierstichting wil met de week zowel mensen met als zonder nierproblemen en restaurants bewust maken van het zoutgebruik in ons voedsel. Op jaarbasis eet de Nederlander gemiddeld ruim een kilo zout te veel volgens de Nierstichting. Te zout eten heeft een negatief effect op de gezondheid. 

Bovendien is zoutarm eten essentieel voor de ruim 2 miljoen mensen die al kampen met chronische nierschade. De Restaurant Driedaagse is dan ook een uitdaging aan restaurants on bewuster na te denken over de gerechten die zij maken. De horeca kookt nu nog vaak ‘op smaak’, waardoor gerechten niet zelden te veel suiker en te veel zout bevatten. Dit terwijl er ook veel andere methodes zijn om smaak toe te voegen zonder gelijk een bak zout toe te voegen. In Overijssel doen verder nog restaurants mee in onder meer Enschede, Kampen, Borne, Almelo en Blokzijl. Zie ook: www.restaurantdriedaagse.nl

Meer berichten