<p>Kern met Pit heeft als doel om initiatieven in kleinere gemeenschappen te steunen die actief bijdragen aan de leefbaarheid. (Foto: Ootmarsum)</p>

Kern met Pit heeft als doel om initiatieven in kleinere gemeenschappen te steunen die actief bijdragen aan de leefbaarheid. (Foto: Ootmarsum)

(Foto: Shutterstock)

Stem op mooie initiatieven in Kern met Pit-verkiezing

De afgelopen jaren zijn in Noordoost-Twente al veel initiatieven opgezet om de leefbaarheid in kleinere gemeenschappen te bevorderen. Hiervan werden ook diverse gesteund door Kern met Pit-bijdragen. Initiatiefnemers ontvangen dan 1.000 euro wanneer een buurtinitiatief binnen een jaar afgerond is.

TWENTE - Op 20 december ging de stemronde van start, waarbij mensen kunnen kiezen voor het initiatief ingediend in 2021 dat hen het meeste aanspreekt. Op 17 januari eindigt de stemronde via www.kernmetpit.nl, waarna op 22 januari de winnaars bekend zijn. Jaarlijks worden ook tien projecten gekozen tot ‘Gouden Pit’, die 3.000 euro ontvangen voor verdere groei van hun initiatief. De ingediende projecten zijn ook dit jaar weer heel divers. Alle initiatieven die in brede zin bijdragen aan een leefbare buurt en mooie kern kunnen zich aanmelden om kans te maken op zo’n bijdrage. Nu kan men stemmen op Glane in Beweging, basisschool ‘n Esch in Tilligte die zich toekomstbestendig wil maken en de DorpsQuiz Beuningen. Nieuwe projecten voor 2022 zijn ook al aangemeld, waaronder sporten en bewegen op het handbalveld in Deurningen en de huiskamer in Manderveen. Op deze nieuwe projecten kan eind van het jaar pas gestemd worden.

Meer berichten