Vroeg beginnen met voorlezen - al op acht maanden leeftijd - heeft blijvende voordelen voor de ontwikkeling van jonge kinderen.
Vroeg beginnen met voorlezen - al op acht maanden leeftijd - heeft blijvende voordelen voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Foto: Paul Remmelts

BoekStart promoot al vroeger voorlezen aan baby

Algemeen

Lezen en voorgelezen worden zijn belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Dit is echter niet altijd vanzelfsprekend. Om ouders te helpen bij het voorlezen werd eind 2008 het project BoekStart opgezet. 

TWENTE - Het project BoekStart is gericht op kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Ouders krijgen van hun gemeente een BoekStart-koffer, waar naast een boek ook een bon in zit. Hiermee kunnen zij voor hun kind in de lokale bibliotheek een gratis abonnement afsluiten. Volgens BoekStart beginnen ouders nu nog vaak relatief laat met voorlezen, wanneer een kind twee of drie jaar oud is. Toch heeft voorlezen al voordelen voor kinderen van 8 maanden oud. Ook wanneer een baby vaak huilt of snel geïrriteerd is stellen ouders het voorlezen uit. Juist déze baby’s profiteren ervan dat ouders wel voorlezen, zo blijkt uit onderzoek van BoekStart. Het versterkt ook de band tussen kind en ouder. Kijk ook op: www.boekstart.nl

Naast BoekStart bieden de bibliotheken ook een brede collectie boeken aan voor oudere kinderen. En uit onderzoekt blijkt zelfs dat óók ouderen profiteren van voorlezen om hun geest scherp te houden en te blijven prikkelen. 

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30