<p>Het echtpaar Truus en Bernard Benneker uit De Lutte vierde dinsdag hun 60-jarig huwelijksjubileum.</p>

Het echtpaar Truus en Bernard Benneker uit De Lutte vierde dinsdag hun 60-jarig huwelijksjubileum.

(Foto: Picasa)

Geloof, hoop, liefde en plezier heeft ons zo ver gebracht

Bernard en Truus Benneker waren dinsdag 60 jaar getrouwd. Reden voor een feestje aan de Pastoor Geerdink straat in De Lutte. 

DE LUTTE - Bernard Benneker (87) was in zijn werkzame leven kraanmachinist bij Olde Kalter in Losser. Hij was 17 toen hij op dansles ging bij Hans Kolmschot in Oldenzaal en daar deed hij de eerste toenaderingen naar zijn lief Truus Hampsink, (87) geboren in het Lutterzand, waar hij inmiddels 60 jaar mee is getrouwd. Twee jonge Luttenaren die trouwden, lief en leed met elkaar deelden en nu twee senioren die in De Lutte zijn blijven wonen en naar tevredenheid genieten van de oude dag. 

Bernard Benneker had destijds de jacht op het Hanhof in de Lutte. Ze vormden de jachtcombinatie, hij samen met Pol Greeds en Dalkotten Johan. Maar er is meer. Op 18-jarige leeftijd kocht hij zijn motor, een BMW. Hij werd lid van de Motor en Automobielclub in de Lutte (M.A.C De Lutte). Samen met Truus achterop reden en toerden zij volop. Voor zijn inzet en verdiensten bij de motorclub werd hij benoemd tot erelid. Samen waren ze en zijn ze nog lid van de Carnavalsvereniging de Bosdüvelkes in de Lutte. In 1982 was het voor Bernard zijn hoogtepunt bij de Bosdüvelkes. Hij werd benoemd tot Grootheid / Graaf Bernard de Eerste.

Truus Hampsink was in haar jeugdjaren hulp in de huishouding en daar waar nodig assisteerde ze wanneer er weer eens een kindje geboren was in één van de toen nog grote gezinnen. Twee Roomsen, met de kerk en het geloof groot gebracht. Kerkbezoek doen ze nu via de kerkradio. Truus is een actief lid van de KBO De Lutte (de ouderenbond). Ze werd onlangs getroffen door corona maar nu gaat ze elke maandagavond, geholpen door haar rollator, naar de gymnastiek om fit te blijven. En Bernard is dagelijks actief in zijn moestuin.

Meer berichten