Foto:

Ook dit jaar uitreikingFashion Cheques in Losser

De gemeente Losser verstrekt ook dit jaar weer Fashion Cheques aan gezinnen met een klein inkomen. Via Stichting Leergeld ontvangen zij dan een cheque van 50 euro. 

LOSSER - Naast de gezinnen die bij de Voedselbank bekend zijn, ontvangen ook andere gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk sociaal minimum deze cheques. Hiermee kan kleding gekocht worden bij lokale winkels. 

Daarnaast is er nóg een groep inwoners die dit extraatje krijgt; inwoners die gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering ontvangen eenmalig per hoofdaanvrager een Losserse Fashion Cheque van 50 euro. De gemeente dekt de totale kosten, 19.000 euro, uit de extra bijdrage die de gemeente van het Rijk ontving voor het opvangen van de gevolgen van corona. Wethouder Anja Prins: “De bestrijding van de gevolgen van armoede voor kinderen vinden we heel belangrijk. We willen dat alle kinderen kunnen meedoen. De inzet van Losserse Fashion Cheques, in samenwerking met Centrum management Losser, vinden we belangrijk: het is voor en door de gemeente Losser. Zowel de ontvangers als de lokale winkeliers hebben hier voordeel bij. Trouwens, wie nog een cheque van vorig jaar heeft liggen, kan deze nog inleveren tot eind van dit jaar.” Losser verruimde al andere regelingen om meer mensen in aanmerking te laten komen.

Meer berichten