<p>De Smokkel Trail gaat over onverharde paden; een echte uitdaging voor de lopers.</p>

De Smokkel Trail gaat over onverharde paden; een echte uitdaging voor de lopers.

(Foto: )

Inschrijving Twentse Smokkel Trail sluit komende zaterdag

Komende zaterdag 23 oktober sluit atletiekvereniging Iphitos weer de inschrijving voor de Twentse Smokkel Trail. Dit hardloopevenement zal gehouden worden op zondag 7 november.

LOSSER - De Twentse Smokkel trail gaat over grotendeels onverhard terrein over oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. In de grensregio Losser/Bad Bentheim maken de lopers kennis met de smokkelgeschiedenis. Bijzonder aan de loop is dat de diverse parcoursen ook gaan over landgoederen die normaal niet geopend zijn. Ook komt men door natuurgebied De Zandbergen, loopt men langs de kronkelende rivier de Dinkel en over boerenerven. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: 27,5 kilometer, 14,8 kilometer en een drop-off tocht van 10 kilometer. Bij deze laatste tocht brengt men de lopers naar een plek op de route waarvan zij dan teruglopen. Er wordt gespreid gestart waarbij deelnemers elkaar de ruimte geven om veilig te kunnen deelnemen in verband met de voorlopig geldende Covid maatregelen.

Wandelaars kunnen eveneens de routes van 14,8 of 27,5 km als wandeltocht lopen. De route is grotendeels onverhard en loopt over oneffen en zeer afwisselend terrein, met veel smalle paadjes. De wandeltrails zijn volgens Iphitos unieke routes waarbij u op plekken komt waar u normaal als wandelaar niet mag komen. “We sporen mensen aan om zich op tijd in te schrijven, in voorgaande jaren hebben we lopers teleur moeten stellen.”, aldus de aankondiging van Iphitos.

Men kan zich nog inschrijven tot en met 23 oktober op: www.twentsesmokkeltrail.nl of www.inschrijven.nl 

Meer berichten