<p>Herenboeren Twente gaat een drietal bijeenkomsten houden om mensen te vinden die hieraan deel willen nemen.&nbsp;</p>

Herenboeren Twente gaat een drietal bijeenkomsten houden om mensen te vinden die hieraan deel willen nemen. 

(Foto: ivar pel)

Project Herenboeren Twente houdt diverse bijeenkomsten

Deze en komende maand worden in Oldenzaal, Losser en De Lutte een drietal bijeenkomsten gehouden door de initiatiefnemers achter het project Herenboeren Twente. Hun ambitie is om een kleinschalige, duurzame, coöperatieve boerderij te realiseren in de regio. Hiervoor zijn zij op zoek naar anderen die graag mede-eigenaar willen worden.

TWENTE - Een Herenboerderij is volgens de initiatiefnemers een kleinschalige coöperatieve boerderij, in eigendom van ongeveer 200 huishoudens. De boerderij is in de buurt van deze huishoudens. Samen bepalen de leden wat ze willen eten. De (biologische) boer - in dienst van de coöperatie - verbouwt tot wel 50 soorten groenten en fruit en verzorgt de dieren die vlees en eieren leveren, en ontvangt een eerlijk loon. Er zijn al elf Herenboerderijen in Nederland en er zijn er even zovele in oprichting. Daarvan is Herenboeren Twente er één. 

Op dit moment wordt in Twente gezocht naar geschikte grond om deze boerderij te kunnen starten. Tegelijkertijd is de groep kartrekkers op zoek naar geïnteresseerden die willen aansluiten bij dit initiatief. Er zijn al veel positieve reacties, vertelt Gertie Schmidt namens de initiatiefnemers. “In een tijd waar duurzaamheid en lokale voedselproductie belangrijker is dan ooit, zien we al een grote groep geïnteresseerden voor de boerderij. Het is geweldig om zo’n economische zelfstandig initiatief op te zetten, dat enthousiasme willen we graag overbrengen aan potentiële mede-eigenaren van de boerderij.”

Tijdens een informatieavond vertellen de initiatiefnemers over het concept, het stappenplan en de status van de Herenboerderij in Twente. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze avonden ook hun vragen stellen. Deze vrijdag 22 oktober is de eerste informatieavond. Deze duurt van 19.00 tot 20.00 uur en zal gehouden worden in de bibliotheek in Oldenzaal. Deze is ook via een livestream te volgen. De tweede bijeenkomst is op dinsdag 2 november van 19.30 tot 20.30 uur in het dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte. De laatste bijeenkomst is op dinsdag 16 november van 19.30 tot 20.30 uur in café Heijdeman in Losser.

Aanmelden kan via de website van herenboeren Twente: www.herenboeren.nl/projecten/twente/

Meer berichten