Walking Football elke dinsdagmiddag bij KVV Losser. Waar gezelligheid net zo belangrijk is als de beweging. Ook u bent welkom om eens vrijblijvend kennis te maken met deze beweegactiviteit.
Walking Football elke dinsdagmiddag bij KVV Losser. Waar gezelligheid net zo belangrijk is als de beweging. Ook u bent welkom om eens vrijblijvend kennis te maken met deze beweegactiviteit.

Het Walking Football floreert in Losser

Algemeen

Het gaat goed met het Walking Football in Losser. Ondanks de coronacrisis nam het aantal spelers bij KVV Losser toe sinds de opzet van deze nieuwe tak. De club is dan ook erg blij dat Losserse senioren deze leuke beweegactiviteit ontdekt hebben.

LOSSER - Walking Football is gericht op de leeftijdscategorie 65+. Dit zijn vaak mensen voor wie beweging niet meer vanzelfsprekend is; door lichamelijke klachten bewegen zij minder wat een impact heeft op de totale gezondheid. Zo blijkt ook uit de jaarlijkse onderzoeken van de GGD Twente. Het in beweging krijgen en houden van senioren heeft dan ook een hoge prioriteit bij onder meer de gemeenten. De gemeente Losser name samen met sportcoach Jürgen Schiphorst het initiatief om dit op te zetten bij KVV Losser.

De opzet van het walking football is relatief simpel: wandelend voetballen op een kleiner veld met doelen van 3 bij 1 meter zonder keeper. Teams bestaan uit zes spelers. De bal mag niet boven heuphoogte komen en rennen is uiteraard niet toegestaan. Door deze eenvoudige opzet is walking football ook goed toegankelijk voor mensen die nog nooit gevoetbald hebben. Het belangrijkste van het walking football is volgens de club juist het plezier - lekker in beweging zijn, mét gezellige contacten.

Na overleg met de voetbalverenigingen werd vorig jaar een demo-wedstrijd gegeven door de Walking Football-tak van FC Twente met na afloop uitleg over de spelregels. Er werd gestart met een groep van 15 personen, die inmiddels gegroeid is naar 25 personen. Zij spelen elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur bij KVV. Men start telkens met een lichte warming up, waarna onderling drie partijtjes gespeeld worden. Om het laagdrempelig te houden is deelname vrijblijvend, men betaalt geen contributie, er is geen lidmaatschap en iedereen is welkom om mee te doen. 

Na afloop is er altijd een gezellige derde helft waar men even na kan praten. Alle activiteiten worden onderling geregeld via een groepsapp en met ondersteuning van de gemeente en sponsoren is voor de spelers een neutraal lichtblauw voetbaltenue aangeschaft. Inmiddels staan al enkele wedstrijden met andere walking football clubs gepland. Ook zal deze W.F-Groep in de toekomst demo’s gaan geven op andere voetbalvelden in de gemeente Losser om mensen kennis te laten maken. Deze dinsdag zijn de eerste wedstrijdjes gespeeld door het elftal en wel tegen Walking Football FC Twente en Walking Football Glanerbrug.

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30