<p>De Roadrunners zijn blij met hun nieuwe hardloopschoenen, dankzij een bijdrage van het Ketelhuis Fonds.</p>

De Roadrunners zijn blij met hun nieuwe hardloopschoenen, dankzij een bijdrage van het Ketelhuis Fonds.

(Foto: )

Schoenen voor De Roadrunners

De G-afdeling van atletiekvereniging Iphitos in Losser heeft afgelopen week allemaal nieuwe schoenen gekregen. Dankzij een bijdrage van het Ketelhuis Fonds en met samenwerking van Run Enschede kregen zij afgelopen week nieuwe schoenen aangemeten.

LOSSER - Atletiekvereniging Iphitos heeft al jaren een afdeling G-atletiek, de Roadrunners. Gediplomeerde trainers en vrijwillige loopmaatjes zorgen ervoor dat ook deze leden met een beperking aan atletiek kunnen doen. De trainingen zijn gevarieerd waarbij met name het loopplezier een belangrijke factor is. Inmiddels zijn de Roadrunners dusdanig gevorderd dat zij ook deelnemen aan wedstrijden; een mooie manier om te laten zien hoe trots zij zijn op hun prestaties.

Uiteraard hebben ook deze leden goede hardloopschoenen nodig. Schoenen die goed afgestemd zijn op de loper dragen bij aan de prestaties, verlagen de belasting op voeten en enkels en voorkomen blessures. De huidige schoenen waren echt aan vervanging toe, daar was namelijk al veel te lang op gelopen. Het Ketelhuis Fonds uit Losser heeft als doelstelling lokale goede doelen te steunen. Zij hebben ervoor gezorgd dat de Roadrunners weer nieuwe schoenen konden aanschaffen.

Speciaal voor deze gelegenheid opende hardloopwinkel Run Enschede de deuren. Het passen werd speciaal voor deze groep buiten reguliere openingstijden gedaan door Huub en Aly van Langen, zodat er alle rust en aandacht was voor de deelnemers. De schoenen werden serieus, soms met een knuffel en af en toe een beetje streng gepast, maar uiteindelijk had iedereen weer nieuwe hardloopschoenen aan. Uiteraard tot groot genoegen van de leden en begeleiders. De Roadrunners trainen elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur bij AV Iphitos in Losser op de atletiekbaan. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze groep of zou je ook willen hardlopen onder professionele begeleiding? Kijk dan op website van de vereniging:

www.AV-iphitos.nl

Meer berichten