<p>Jeu de Boules bij Erve Boerrigter.</p>

Jeu de Boules bij Erve Boerrigter.

(Foto: )

Herinrichting omgeving Erve Boerrigter De Lutte

DE LUTTE - Komende woensdag 6 oktober geeft wethouder Jaimi van Essen ‘s middags het officiële startsein voor herinrichting van de omgeving van Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte.

De herinrichting van de buitenruimte van Erve Boerrigter (aan de zijde van de Bentheimerstraat) is één van de projecten van de Kwaliteitsimpuls De Lutte. Met deze herinrichting krijgt Erve Boerrigter de ontvangstfunctie die het verdient. Er komt meer parkeerruimte voor langparkeerders, meer ruimte voor groen en ruimte voor de berging van water. De gemeente faciliteert ook de bouw van een nieuwe veldschuur voor en door diverse vrijwilligersorganisaties uit De Lutte.

Erve Boerrigter is een belangrijke maatschappelijke voorziening in de kern; veel organisaties maken gebruik van het pand en de omgeving en ook voor evenementen is het veel in gebruik. Het is de gemeente én gemeenschap er dan ook veel aan gelegen om deze plek aantrekkelijk te houden en goed bruikbaar voor al deze diverse functies. Daarnaast is af en toe renoveren ook gewoon belangrijk voor goed onderhoud en het realiseren van bredere doelen. Zo zijn de investeringen voor groen en waterberging noodzakelijk om ook de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden. Erve Boerrigter wil immers droge voeten houden.

Meer berichten