<p>Loco-burgemeester Anja Prins feliciteert het echtpaar Welmink. (Tekst/foto: Martin Meijerink)</p>

Loco-burgemeester Anja Prins feliciteert het echtpaar Welmink. (Tekst/foto: Martin Meijerink)

(Foto: Picasa)

Diny en Henny Welmink vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Afgelopen dinsdag waren Diny Bosman (82) en Henny Welmink (82) in Losser 60 jaar getrouwd. Wanneer hij slechts 11 jaar oud is, komt zijn moeder te overlijden. Na vele omzwervingen in Dokkum, Enschede en Zwolle komt hij op het pad van zijn geliefde Diny, waar hij afgelopen dinsdag 60 jaar mee is getrouwd.

LOSSER - Henny koos op zeer jonge leeftijd voor het beroep van militair bij de Koninklijke Luchtmacht. Hij volgde een zesjarige opleiding op de vliegbasis te Leeuwarden. Wanneer hij met een collega destijds een wandeling maakt langs het water te Zwolle, komt hij zijn Diny tegen. De vonk slaat over en die vonk is gaan en blijven branden. 

Diny, klein van stuk, keek op tegen de boomlange beroepsmilitair. Wanneer Henny in 1961 wordt uitgezonden naar Nieuw–Guinea nemen ze beide het besluit om in het huwelijk te treden. Nu op de kop af zestig jaar geleden. Na zijn terugkomst uit Nieuw-Guinea wordt hij te werk gesteld op de vliegbasis Twente. Ze gaan wonen aan de Europalaan in Enschede waar het gezin verrijkt werd met de geboorte van een dochter en een zoon. Inmiddels hebben die er voor gezorgd dat ze vier kleinzoons hebben. In 1994 gaan ze wonen aan de Kostersgaarden in Losser waar ze naar volle tevredenheid wonen.

Diny houdt zich bezig met veel lezen en Henny speelde jarenlang klarinet bij muziekvereniging Concordia. Ook op de vliegbasis was hij muzikaal actief in de vliegbasiskapel. Later was hij als baritonsax muzikaal aanwezig bij de Euregiokapel. Redactie Hart van Losser en Noord Oost Twente sluit zich aan bij de vele felicitaties: een welgemeend proficiat Diny en Henny en nog vele mooie jaren samen.

Meer berichten