Loco-burgemeester Anja Prins kwam langs om het echtpaar te feliciteren met hun bijzondere jubileum. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Loco-burgemeester Anja Prins kwam langs om het echtpaar te feliciteren met hun bijzondere jubileum. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Truus Kuipers en Bernard van Langen al 60 jaar getrouwd

Algemeen

Truus Kuipers werd 82 jaar leden geboren aan de Hanhofweg 19 in de Lutte. Een Paradijselijke plek in Hartje Twente. Afgelopen dinsdag was zij 60 jaar getrouwd met haar grote liefde Bernard Van Langen (87). 

DE LUTTE - Herinneringen aan de tijden van vroeger worden aangehaald. “Het was op de schaatsvijver van Aust in de Lutte dat we elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Toen waren de winters nog winters en dan werden de doorlopers onder gedaan en gingen we samen schaatsen”, zo vertelt Truus Kuipers. Bernard Van Langen komt uit een gezin met zeven kinderen. Zijn vader kwam te overlijden toen hij vier jaar oud was. 

Hij moest al op jeugdige leeftijd veel werk verzetten op het agrarisch bedrijf van zijn ouders. Het was hard werken, maar nu kijkt hij samen zijn Truus terug op het rijkelijk leven dat ze hebben genoten en nog genieten elke dag van hun bestaan. Bernard was in zijn jeugdjaren de man van de jacht; een bekende bij het jachtvolk in de Lutte. Op het bedrijf werden vroeger varkens gefokt, momenteel wordt de bedrijfsvoering gedaan door zijn zoon die is over gestapt op melkkoeien. Volle tevredenheid stralen beide uit. De paradijselijke plek waar ze wonen, de zorg en aandacht die aan het echtpaar wordt gegeven stemt ze tot volle tevredenheid.

De krant halen en lezen, samen een kaartje leggen doen ze iedere avond. Bernard Van Langen was en is in de Lutte geen onbekende, hij was meer dan 27 jaar collectant in de Plechelmuskerk . Truus was jarenlang actief in het bestuur van de KPO later Zij Actief. Het echtpaar kreeg vier zoons en deze zorgden er weer voor dat oma Truus en opa Bernard kunnen genieten van vier kleinkinderen. Hart van Losser geeft een driewerf hoera – hoera – hoera en wenst ze nog vele mooie jaren.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10