Foto:

Concordia wil graag jeugdig muziektalent ondersteunen

LOSSER - Jong geleerd is oud gedaan; het spreekwoord is op veel dingen toepasbaar. Zo ook op muziek maken. Door kinderen al vroeg te interesseren voor muziek, kun je ze een leven lang plezier meegeven. Dit is ook de gedachte achter het nieuwe project van muziekvereniging Concordia in Overdinkel. Zij schenken de Losserse basisscholen nu een nieuwe leermethode om kinderen wegwijs te maken in de muziek. Compleet met een echt leerorkest. Dit alles was mogelijk dankzij de mooie donaties en oud ijzer actie. Lees verder in deze krant het vervolg van dit artikel.

In samenwerking met Fundament Muziek & Dans gaat Concordia vanaf medio oktober de Losserse basisscholen in! Leerlingen uit groep 5 en 6 krijgen dan een leerorkest aangeboden. Zij gaan leren spelen op een instrument, samen spelen in orkestvorm en werken dan toe naar een heus concert. In dit roulerende project krijgen alle kinderen uit groep 5 en 6 de komende jaren muzieklessen op school. Individueel muziek maken kun je altijd, maar om het samen goed te laten klinken daar is onderwijs en oefening voor nodig.

In 7 weken tijd worden de kinderen omgetoverd tot ware muzikanten, en bij elk project worden de omliggende muziekverenigingen betrokken voor de ondersteuning. Muziekvereniging Concordia is er trots op om dit project te kunnen steunen en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs in de gehele gemeente Losser. Dankzij de steun en bijdrage van de oud-ijzer actie heeft men deze leermethode aan Fundament kunnen schenken. Voorzitter Jorgos Thravalos heeft de methode afgelopen week persoonlijk overhandigd aan cultuur coach Anne-Marie ten Heggeler. Het oud ijzer geld wordt dus niet alleen door Losser / Overdinkel gegenereerd maar het wordt daar ook uitgegeven, hierdoor probeert Concordia het geld binnen de gemeenschap te houden zodat een zo breed mogelijk publiek van het ingezamelde geld kan profiteren.

“Wij hopen dat wij deze acties nog vele jaren te kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen.” Wilt u meer informatie hierover kijk dan even op Concordia’s eigen website: www.concordia-overdinkel.nl

Meer berichten