Afbeelding

Concordia wil graag jeugdig muziektalent ondersteunen

Algemeen

LOSSER - Jong geleerd is oud gedaan; het spreekwoord is op veel dingen toepasbaar. Zo ook op muziek maken. Door kinderen al vroeg te interesseren voor muziek, kun je ze een leven lang plezier meegeven. Dit is ook de gedachte achter het nieuwe project van muziekvereniging Concordia in Overdinkel. Zij schenken de Losserse basisscholen nu een nieuwe leermethode om kinderen wegwijs te maken in de muziek. Compleet met een echt leerorkest. Dit alles was mogelijk dankzij de mooie donaties en oud ijzer actie. Lees verder in deze krant het vervolg van dit artikel.

In samenwerking met Fundament Muziek & Dans gaat Concordia vanaf medio oktober de Losserse basisscholen in! Leerlingen uit groep 5 en 6 krijgen dan een leerorkest aangeboden. Zij gaan leren spelen op een instrument, samen spelen in orkestvorm en werken dan toe naar een heus concert. In dit roulerende project krijgen alle kinderen uit groep 5 en 6 de komende jaren muzieklessen op school. Individueel muziek maken kun je altijd, maar om het samen goed te laten klinken daar is onderwijs en oefening voor nodig.

In 7 weken tijd worden de kinderen omgetoverd tot ware muzikanten, en bij elk project worden de omliggende muziekverenigingen betrokken voor de ondersteuning. Muziekvereniging Concordia is er trots op om dit project te kunnen steunen en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs in de gehele gemeente Losser. Dankzij de steun en bijdrage van de oud-ijzer actie heeft men deze leermethode aan Fundament kunnen schenken. Voorzitter Jorgos Thravalos heeft de methode afgelopen week persoonlijk overhandigd aan cultuur coach Anne-Marie ten Heggeler. Het oud ijzer geld wordt dus niet alleen door Losser / Overdinkel gegenereerd maar het wordt daar ook uitgegeven, hierdoor probeert Concordia het geld binnen de gemeenschap te houden zodat een zo breed mogelijk publiek van het ingezamelde geld kan profiteren.

“Wij hopen dat wij deze acties nog vele jaren te kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen.” Wilt u meer informatie hierover kijk dan even op Concordia’s eigen website: www.concordia-overdinkel.nl

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 12 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 12 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 13 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 14 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 14 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 14 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 15 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 15 uur geleden