Iedereen is van harte welkom om eens te proeven aan de gezellige sfeer en uitdaging van jeu de boules. En ja, ook de jongere doelgroep is van harte welkom!
Iedereen is van harte welkom om eens te proeven aan de gezellige sfeer en uitdaging van jeu de boules. En ja, ook de jongere doelgroep is van harte welkom!

Open dag bij Jeu de Boulesvereniging De Lutte

Algemeen

DE LUTTE - Al sinds oktober 2019 speelt de Jeu de Boulesvereniging Dorp De Lutte op de fraai aangelegde banen bij de dorpsboerderij “erve Boerrigter” in De Lutte maar door de corona-perikelen was het helaas nog steeds niet mogelijk om deze banen feestelijk te openen. 

Er is nu definitief besloten om geen officiële opening meer te houden, maar wel een gezellige open dag. Deze zal gehouden worden op zaterdag 2 oktober. In nauwe samenwerking met de gemeente Losser en de Stichting Dorpshoes erve Boerrigter werden in het voorjaar van 2019 de verwilderde beukenhagen en oude fruitbomen verwijderd en “vervangen” door nieuwe beukenheggetjes. Deze kwamen rondom zeven banen waar de jeu de boulers sinds oktober 2019 gretig gebruik van maken voor dit gezellige balspel... of is het sport? Ook kwamen er nieuwe fruitbomen en bloemrijke perken zodat het aanzien van de dorpsboerderij vanuit het dorpscentrum er fraaier uit kwam te zien. Ook kwam er dankzij de inzet van vele vrijwilligers een nieuwe houten schuur die ook dient als opslagruimte voor de vereniging. Kom op zaterdagmiddag 2 oktober van 15.00 tot 17.00 uur en ervaar zelf de gezelligheid. Naast een hapje en een drankje kan men dan ook zelf eens proberen te spelen.

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 13 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 13 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 14 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 15 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 15 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 15 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 16 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 16 uur geleden