Burgemeester Cia Kroon legde dinsdag bloemen bij de herdenkingsplaquette van verzetsheld Jo ter Laak. De herdenking was  een initiatief van de Historische Kring en moet een jaarlijkse traditie worden.
Burgemeester Cia Kroon legde dinsdag bloemen bij de herdenkingsplaquette van verzetsheld Jo ter Laak. De herdenking was een initiatief van de Historische Kring en moet een jaarlijkse traditie worden.

Eerste herdenking voor verzetsheld Jo ter Laak

Algemeen

OVERDINKEL - Burgemeester Cia Kroon heeft dinsdag namens het gemeentebestuur bloemen gelegd bij de herdenkingsplaquette van Jo ter Laak in Overdinkel. “Het is belangrijk om onze verzetsstrijders te blijven herdenken. Zij hebben hun leven op het spel gezet voor onze vrijheid. Net zoals Jo ter Laak vaak ten koste van hun eigen leven.” 

De herdenking is een initiatief van de Historische Kring. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerende herdenking wordt. Evenals de herdenking van het bombardement in Glane op 15 februari en de herdenking rondom Henk Brinkgreve op 5 maart. De gemeente Losser realiseert zich welke impact deze gebeurtenissen op de inwoners hebben gehad en nog steeds hebben. Daarom vindt de burgemeester deze herdenkingen van belang. Jo ter Laak ging op 18-jarige leeftijd in militaire dienst bij het Korps Politietroepen. Na de Nederlandse capitulatie wist Jo naar Engeland te ontkomen en kwam in november 1941 als geheim agent terug. Hij werd op 13 februari 1942 in Den Haag gearresteerd en kwam uiteindelijk terecht in concentratiekamp Mauthausen in Oostenrijk. Op 7 september 1944 is hij op 31-jarige leeftijd om het leven gebracht. Jo ter Laak werd postuum geëerd met de Bronzen Leeuw, een hoge militaire onderscheiding.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10