Afbeelding

Nieuwe Losserse APV ter inzage

Algemeen

LOSSER - De gemeente Losser heeft de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening ter inzage gelegd. Dit omvat de gemeentelijke regels op het gebied van orde en veiligheid. In de nieuwe concept-verordening zijn diverse nieuwe regels opgenomen.

De gemeente past de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) regelmatig aan. Er komen de nieuwe regels bij die bijvoorbeeld uitvloeisels zijn van landelijk beleid en ontwikkelingen, maar ook worden oude regels aangepast of geschrapt. De APV gaat veelal over de kleinere dingen die verboden of onwenselijk zijn, maar die niet al opgenomen zijn in landelijke wetten. Gemeenten hebben een brede bevoegdheid om zelf deze lokale regels op te stellen en hierop te handhaven. In de nieuwe APV is onder meer een verbod opgenomen tegen gebruik van drugs en lachgas in de openbare ruimte. Verder is hiermee ook de verruimde openingstijd van de horeca - tot 03.00 uur - vastgelegd. Ook de in 2020 ingevoerde meldingsplicht bij het carbidschieten is nu een vaste regel. De nieuwe APV is te lezen via www.losser.nl en u kunt tot en met 19 oktober zienswijzen indienen.

Hoewel een landelijk verbod op lachgas nog even op zich laat wachten voerden de afgelopen tijd steeds meer gemeenten al wel lokale verboden in op het gebruik van dit middel. Zo heeft inmiddels ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten verboden op het gebruik van deze middelen. Lachgas kan bij onvakkundig gebruik grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zeker ook voor jongeren. Het probleem is dat lachgas makkelijk en relatief goedkoop verkrijgbaar is; zo zit het ook als drijfmiddel in slagroompatronen. Sinds 2016 valt lachgas onder de warenwet, waardoor het vrij te koop is.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 4 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48