Eindelijk is er weer een Smokkel Trail loop in Losser. De inschrijving is inmiddels geopend. Schrijf u op tijd in om zeker te zijn van deelname op zondag 7 november.
Eindelijk is er weer een Smokkel Trail loop in Losser. De inschrijving is inmiddels geopend. Schrijf u op tijd in om zeker te zijn van deelname op zondag 7 november.

Smokkel Trail opent inschrijving vierde editie

Algemeen

LOSSER - Na drie succesvolle edities en helaas twee afgelaste edities organiseert de Losserse atletiekvereniging Iphitos wederom weer een Twentse Smokkel Trail en wel op zondag 7 november 2021.

Deze loop gaat over grotendeels onverhard terrein; over oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. In de grensregio Losser/Bad Bentheim kun je op sportieve wijze hardlopend en wandelend kennis maken met de oude smokkelcultuur én genieten van het mooie, afwisselende landschap. Er is voor ieder wat wils in het aanbod. De routes gaan over éénmalig opgestelde landgoederen, langs het kronkelende riviertje de Dinkel, door het natuurgebied “de Zandbergen”, en over boerenerven. Het is vrijwel voor 90 procent onverhard.

Men kan trailparcours lopen van 27,5 en 14,8 kilometer, evenals een drop-off van 10 kilometer. Hierbij wordt men met speciaal vervoer naar een plek op de route gebracht. Vanaf dat punt loopt men terug naar de finish. Er wordt gespreid gestart waarbij deelnemers elkaar de ruimte geven om veilig te kunnen deelnemen in verband met de geldende coronamaatregelen.

Wandelaars kunnen eveneens de trailparkoersen van 14,8 of 27,5 kilometer weer als wandeltocht lopen. Wandelaars kunnen volop genieten van de natuur. De wandeltrails zijn unieke routes waarbij u op plekken komt waar u normaal als wandelaar niet mag komen. Net als vorig jaar is er een 10 kilometer drop-off trailrun, waarbij je met een huifkar naar een drop-off plek op de route wordt gebracht. Van daaruit loop je 10 km terug naar de finish over een uniek en afwisselend trailparkoers. Hiervoor zijn slechts 120 plaatsen beschikbaar. Zorg dat je erbij bent en schrijf je op tijd in, Men kan zich inschrijven t/m 23 oktober op www.twentsesmokkeltrail.nl of via www.inschrijven.nl Het belooft weer een mooi spektakel te worden. Dus zorg dat je je op tijd inschrijft voor deze leuke tochten.

Hardlopen
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 2 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06