Er zijn ongeveer 650.000 Nederlanders met niet-aangeboren hersenletsel. Goede ondersteuning helpt hen om hun leven weer op te kunnen pakken na zo'n trauma.
Er zijn ongeveer 650.000 Nederlanders met niet-aangeboren hersenletsel. Goede ondersteuning helpt hen om hun leven weer op te kunnen pakken na zo'n trauma.

NAH Oost ontvangt 3.000 euro van Oranje Fonds

Algemeen

TWENTE - Stichting NAH Oost krijgt 3.000 euro van het Oranje Fonds voor het project NAH Oost actief. NAH Oost is een stichting die zich inzet voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Naast de tweemaandelijkse bijeenkomsten start de stichting met activiteiten op sportief en creatief gebied en met activiteiten speciaal voor jongeren.

De stichting start in augustus 2021 met de activiteiten in Hengelo en omgeving. Veel activiteiten waaronder het Jongerencafé en het Kookcafé gaan plaatsvinden in de blokhut van scoutingvereniging Hendrik Hudson aan de Torenlaan 31 in Hengelo. Stichting NAH Oost is erg blij met de bijdrage van het Oranje Fonds omdat ze met deze bijdrage de kosten voor deelnemers zo laag mogelijk kunnen houden. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 2 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 2 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 3 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 4 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 4 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 4 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 5 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 5 uur geleden