Jongerenwerker Richard Zuithof, directeur/bestuurder van Fundament Evelien Fokkink en wethouder Harry Nijhuis die het mooie nieuws kwam brengen: een mooie zak geld voor het Talenthouse!
Jongerenwerker Richard Zuithof, directeur/bestuurder van Fundament Evelien Fokkink en wethouder Harry Nijhuis die het mooie nieuws kwam brengen: een mooie zak geld voor het Talenthouse!

Losserse jeugd ontdekt talent in het Talenthouse

Algemeen

LOSSER - Het project Talenthouse van Fundament in Losser heeft een subsidie van 48.000 euro ontvangen voor opzet van deze voorziening. Het is een project dat er op gericht is om jeugd en jongeren talenten te laten ontdekken in de brede zin.

Fundament ontvangt het geld vanuit de regeling voor Creatieve Broedplaatsen. Het Talenthouse is één van negen projecten die in de tweede subsidieronde gehonoreerd zijn. Wethouder cultuur Harry Nijhuis kwam het goede nieuws en de felicitaties overbrengen: “Een prachtig succes voor de initiatiefnemers en ook voor Losser! Het project Talenthouse is het tweede project in de gemeente Losser dat nu is aangemerkt als creatieve Broedplaats. In de eerste subsidieronde werden de carnavalsloodsen in De Lutte al uitverkoren als creatieve Broedplaats. Een prachtige erkenning en stimulans voor de cultuur en innovatiekracht in onze gemeente.”

Evelien Fokkink, directeur/bestuurder van Fundament en jongerenwerker Richard Zuithof zijn er erg blij mee: “Met dit bedrag kunnen we een mooie start maken met het opzetten van een nieuwe creatieve broedplaats voor jongeren. Een project en plek waar ze hun creativiteit helemaal de vrije loop kunnen laten en zichzelf kunnen ontwikkelen.” Met het Talenthouse project biedt Fundament jongeren van 10 tot en met 15 jaar de mogelijkheid hun talenten te ontdekken. Er komt een aanbod op het gebied van muziek en cultuur, textiel & techniek, sport en natuur. Ook is er ruimte voor ontmoeting en komt er met het project “Join us” aandacht voor eenzaamheid onder jongeren.

Talenthouse moet bruisen en prikkelen. Jongeren moeten zich welkom voelen. Zij moeten hier kunnen leren, geprikkeld worden en er is ruimte voor het maken van fouten. Hoewel een fysieke ruimte nog ontbreekt, is dit een ontzettend mooie stap naar een nieuwe invulling van het jongerenwerk van Fundament. Volgende stap is om, samen met de gemeente, te gaan kijken of er een geschikte locatie is. Desnoods verspreid.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10