<p>Ontdek de mooie natuur op het Lutterzand &eacute;n het rijke smokkelverleden in langs de grens in Overdinkel. Leuk uitje voor het hele gezin.</p>

Ontdek de mooie natuur op het Lutterzand én het rijke smokkelverleden in langs de grens in Overdinkel. Leuk uitje voor het hele gezin.

Ontdek de Lutter natuur en het smokkelverleden van Overdinkel

DE LUTTE - Deze zomer is het ideale moment om eens de mooie Twentse natuur te verkennen. In Noordoost-Twente hebben we hier voldoende van; zo ook het mooie Lutterzand. Deze zomer kunt u weer mee met de Lutterzandexpress; de fluisterstille elektrokar die een mooie rondrit door de natuur maakt.

In een tour van twee uur door het prachtige Lutterzand maakt men onder leiding van een natuurgids kennis met het bijzondere natuurgebied en al het moois dat daar groeit en bloeit. Deelname kost 17,50 euro per persoon voor volwassen, 8,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie/thee en wat lekkers. In de maanden juli tot en met september september rijdt deze elke woensdag. Er kunnen maximaal 15 mensen mee en er is plek voor één rolstoel. Opstappen kan woensdagen om 13.30 uur bij Paviljoen Lutterzand. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij de Tourist Info De Lutte via 0541-55 11 60.

Een ander leuk uitje is de Smokkeltour. Overdinkel staat bekend als smokkeldorp; er is een roemruchte geschiedenis tussen de smokkelaars en grenswachters. Verhalen werden van generatie op generatie doorgegeven; ook nu spreken deze nog tot de verbeelding. De tour omvat een 2,5 uur durende rit met gids in een elektrokar. U maakt kennis met het smokkelverleden en de natuur in het buitengebied van Overdinkel en Losser. De Smokkeltour loopt vlak langs de grens. Op de Dubbeleweg bijvoorbeeld staan de huizen aan de ene kant van de weg in Nederland en aan de andere kant in Duitsland. Onderweg stopt het voertuig regelmatig bij historische plekken en worden door de gids verhalen en anekdotes verteld. De route gaat verder door het prachtige Gerardus Majella Park en natuurgebied de Zandbergen.

De gehele zomer tot en met oktober wordt er elke zaterdag gereden. Het vertrek is om 13.30 uur bij ‘t Trefhuus aan de Prins Hendrikstraat 1 in Overdinkel. De kosten bedragen 16 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar 8 euro per persoon, inclusief koffie of thee met iets lekkers onderweg. Er kunnen maximaal 11 personen mee en eventueel één plek voor een rolstoel. Wel van tevoren aanmelden bij de Tourist info. Let op: voor beide ritten dient u een mondkapje te dragen. Groepen kunnen op afspraak ook op andere dagen reserveren. Info en reserveren bij Tourist Info De Lutte-Losser 0541-55 11 60. Of kijk op: www.visitdeluttelosser.nl

Meer berichten