Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ajax weer te gast in De Lutte voor voorbereiding op seizoen

Algemeen

DE LUTTE - Normaliter schrijven we in deze krant uitsluitend over onze eigen regionale topclubs FC Twente en Heracles, maar voor één club maken we een uitzondering: Ajax. Komende week zijn de heren uit Amsterdam weer te gast in De Lutte om zich voor te bereiden op het komende seizoen.

De spelers hebben afgelopen week al hun eerste veldtrainingen afgewerkt. Maandag 5 juli vertrekken zij naar De Lutte voor een trainingsweek. Er worden ook twee oefenduels afgewerkt. Enige tijd later, op 24 juli, vertrekt de selectie naar Bramberg in Oostenrijk, waar de ploeg ook een vriendschappelijk duel speelt. Ajax begint de Eredivisie dan weer met een eerste duel op 14 augustus tegen NEC.

Populaire plek
De geschiedenis van het Ajax-trainingskamp gaat terug naar 1973, toen de club op zoek ging naar een leuk hotel in de regio en uit kwam bij de Bloemenbeek, wat toen nog relatief kort in gebruik was als hotel. De Lutte is bij Ajax én bij veel andere topclubs populair als trainingsoord. Het prijswinnende hotel De Bloemenbeek en De Wilmersberg zijn geliefd bij diverse clubs.Naast Ajax waren bijvoorbeeld ook Bayern München, FC Porto, het Japanse nationale elftal en Glasgow Rangers in het kerkdorp te vinden. Ook andere topteams zoals de Olympische schaatsploeg schoven vaak aan de ontbijttafels aan in De Lutte. De associatie als topsporthotel is iets waar De Bloemenbeek trots op is en actief uitdraagt.

Aangenaam spelen
Naar goed gebruik stelt SV De Lutte weer de hoogwaardige accommodatie ter beschikking van de Amsterdamse trots. Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alles er weer pico bello bij ligt qua grasmat en andere voorzieningen. Wat Ajax en andere clubs nog wel het meest aanspreekt in De Lutte is de gemoedelijke sfeer en de typisch Twentse nuchterheid. Het is voor de topclubs ook een mooie plek om de hectiek van het drukke stadse leven in te ruilen voor natuurlijke rust. Zo kan men zich volledig richten op de voorbereidingen van het komende seizoen voor optimale prestaties.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10