Foto: Picasa

Echtpaar IJland – Hampsink uit Beuningen 60 jaar getrouwd

BEUNINGEN - Afgelopen maandag was het zestig jaar geleden dat het echtpaar IJland – Hampsink in Beuningen (gemeente Losser) elkaar het ja-woord gaven. In het hart van het dorp langs de Dinkel, was het een feestelijk gebeuren. Keurig volgens de nog deels geldende coronaregels was er tijd voor een familiefeestje.

Burgemeester Cia Kroon feliciteerde het echtpaar telefonisch namens het gemeentebestuur van Losser. Marietje en Jos IJland kennen het dorp Beuningen en zijn inwoners en evenzo kennen de inwoners van Beuningen het vriendelijke en sociaal bewogen echtpaar IJland. Ze wonen onder een dak met hun zoon en zijn gezin, maar wel gescheiden in de gezellig ingerichte woning. Beide kleuren de oude dag op een goede wijze in. Jos maakt zijn dagelijkse wandelingen langs de Dinkel en door de Mekkelholt en Marietje doet even voorzichtig want ze is herstellende van een val die ze vorig jaar maakte.

Het echtpaar straalt een en al tevredenheid uit, en ze worden vol aandacht en liefde omringd. Twee zonen, een dochter en maar liefst acht kleinkinderen maken het familiebestaan compleet. Jos geeft ruim aandacht aan zijn bloemen en moestuin en is daarnaast samen met andere mannen uit het dorp actief bij de schoffelploeg op het plaatselijke kerkhof. Marietje en Jos zijn nauw betrokken bij de dorpsgemeenschap en kijken vol tevredenheid terug op hun zestig jaren getrouwd zijn. Jos was in het verre verleden werkzaam in de melkfabrieken van Denekamp, Weerselo en Oldenzaal als botermaker. De uitspraak, het is der een van IJland van de botterfafriek, klinkt in Oldenzaal nog steeds door. De redactie van Hart van Losser sluit zich aan bij de vele felicitaties met een welgemeend proficiat.

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten