Foto: Shutterstock

Eerste smartphone luisterplek verhalen fietsroutes in Noordoost Twente

TWENTE - De Vries Kartografie uit de Wijk heeft in Noordoost Twente als eerste smartphone luisterplek verhalen fietsroutes gerealiseerd. Op acht plekken in Twente kan met de smartphone luisterplek verhalen worden beluisterd. Op die plekken wordt een bijzonder verhaal verteld of getoond over de locatie of het gebouw. De luisterplek verhalen zijn onderdeel van de recent vernieuwde Arthuur Routes Twente.

Door het scannen van de QR code met de smartphone op de Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente kan op de zeven locaties op basis van de GPS de verhalen beluisterd worden en op één locatie worden bekeken. Zo is bijvoorbeeld een mooi verhaal te beluisteren over de bijzondere Kroezeboom nabij Fleringen. Voor het beluisteren van de verhalen hoeft geen App geïnstalleerd te worden.

Routeverhalen
Op bijna 60 locaties in Twente kan weer worden gestart met Arthuur fietsroutes met een stoer regionaal verhaal, plezante verrassingen en de luisterplek verhalen. De vernieuwde Arthuur Routes Twente bestaat uit de actuele fietsknooppuntenkaart van Twente en de Arthuur routeverhalen brochure. Op de fietskaart staan drie Arthuur fietsroutes, maar ook enkele thematische fietsroutes. De verhalen brochure bevat drie stoere routeverhalen en plezante verrassingen. De verhalen worden verteld vanuit het perspectief van Arthuur. De fictieve verteller Arthuur vertelt over zijn vroegere belevenissen in Twente. In de drie routeverhalen spelen ook de deelnemende startlocaties een rol. Zo kunnen deze bedrijven op een verrassende manier ontdekt worden tijdens de fietsroutes.

Meer informatie
Startpunten en pleisterplaatsen van Arthuur routes Twente staan op de website www.arthuur.nl. Bij de deelnemende bedrijven kan vaak gratis de Arthuur fietsknooppuntenkaart en de routeverhalen brochure verkregen worden. De Arhuur startlocaties worden ook herkend aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. De Arthuur Routes Twente zijn ook weer als gratis route App beschikbaar en de fietskaart is te downloaden via de website: www.arthuur.nl.

Meer berichten