Afbeelding
Foto: Shutterstock

Eerste smartphone luisterplek verhalen fietsroutes in Noordoost Twente

Algemeen

TWENTE - De Vries Kartografie uit de Wijk heeft in Noordoost Twente als eerste smartphone luisterplek verhalen fietsroutes gerealiseerd. Op acht plekken in Twente kan met de smartphone luisterplek verhalen worden beluisterd. Op die plekken wordt een bijzonder verhaal verteld of getoond over de locatie of het gebouw. De luisterplek verhalen zijn onderdeel van de recent vernieuwde Arthuur Routes Twente.

Door het scannen van de QR code met de smartphone op de Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente kan op de zeven locaties op basis van de GPS de verhalen beluisterd worden en op één locatie worden bekeken. Zo is bijvoorbeeld een mooi verhaal te beluisteren over de bijzondere Kroezeboom nabij Fleringen. Voor het beluisteren van de verhalen hoeft geen App geïnstalleerd te worden.

Routeverhalen
Op bijna 60 locaties in Twente kan weer worden gestart met Arthuur fietsroutes met een stoer regionaal verhaal, plezante verrassingen en de luisterplek verhalen. De vernieuwde Arthuur Routes Twente bestaat uit de actuele fietsknooppuntenkaart van Twente en de Arthuur routeverhalen brochure. Op de fietskaart staan drie Arthuur fietsroutes, maar ook enkele thematische fietsroutes. De verhalen brochure bevat drie stoere routeverhalen en plezante verrassingen. De verhalen worden verteld vanuit het perspectief van Arthuur. De fictieve verteller Arthuur vertelt over zijn vroegere belevenissen in Twente. In de drie routeverhalen spelen ook de deelnemende startlocaties een rol. Zo kunnen deze bedrijven op een verrassende manier ontdekt worden tijdens de fietsroutes.

Meer informatie
Startpunten en pleisterplaatsen van Arthuur routes Twente staan op de website www.arthuur.nl. Bij de deelnemende bedrijven kan vaak gratis de Arthuur fietsknooppuntenkaart en de routeverhalen brochure verkregen worden. De Arhuur startlocaties worden ook herkend aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. De Arthuur Routes Twente zijn ook weer als gratis route App beschikbaar en de fietskaart is te downloaden via de website: www.arthuur.nl.

Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 30 minuten geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 1 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 1 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 1 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 2 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 2 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 3 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 4 uur geleden