Afbeelding
Foto: Shutterstock

Aandacht voor seksuele acceptatie: de vlag hangt uit!

Algemeen

TWENTE - Maandag kleurde Twente weer mooi kleurrijk. Op veel plekken waren de bekende regenboogvlaggen te zien die het druilerige weer op wisten te vrolijken. Maar de aanleiding was een serieuze: de internationale dag tegen homo-, lesbo-, bi-, trans- en interseksefobie.

Hoewel Nederland over het algemeen als best tolerant te boek staat, komt helaas nog steeds veel onwetendheid voor op het gebied van seksuele acceptatie en het brede spectrum wat tegenwoordig te zien is. Dagen zoals deze zijn dan ook een goede manier om op een zichtbare wijze uiting te geven aan het belang van acceptatie voor deze brede doelgroep. Helaas krijgen zij ook nu nog regelmatig te maken met discriminatie en intolerantie in de brede zin, soms tot fysiek geweld aan toe.

De vlag uit
Veel overheden doen al fanatiek mee met dit soort vlagacties. Zo ging de nieuwe LHBTI+-vlag uit op het Provinciehuis in Zwolle, gehesen door Commissaris van de Koning Andries Heidema en Mr. Senior Pride Ralph Kleinbussink. Deze nieuwe vlag is voorzien van vijf nieuwe kleuren, die symbool staan voor meer inclusiviteit. Voor de liefhebbers van vexillologie: de originele regenboogvlag met zes kleuren stamt uit 1978, waarbij de kleuren staan voor leven (rood), genezing (oranje), zonlicht (geel), natuur (groen), innerlijke rust (blauw) en geest (violet). De nieuwe ‘Progress’ (voortgang) variant stamt uit 2018 en voegt hierbij chevrons toe in zwart en bruin voor minderheden binnen de LHBTI+ gemeenschap, evenals wit, licht blauw en roze die ook op de transgender-vlag staan. Ook het stadhuis van Almelo was naar goed gebruik voorzien van de regenboogvlag. Wethouder Eugène van Mierlo: “Discriminatie om wie je bent, welke afkomst je hebt of wie je liefhebt moeten we niet accepteren. Liefde is liefde. Iedereen is anders. Maar iedereen moet zichzelf kunnen zijn.”

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 13 uur geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48