Foto: Martin Meijerink

Echtpaar Van der Zanden in Overdinkel viert 60-jarig jubileum

OVERDINKEL - Afgelopen zondag was ik even op bezoek bij het echtpaar Van der Zanden. Hanny (84) en Ton (82) vierden die dag hun 60-jarig huwelijksfeest.

Tevredenheid stralen beide senioren uit. Genietend van het samen zijn en van elkaar. De invullingen die beide geven aan het ouder worden in coronatijd, zorgen er ook voor dat men de coronaregels in acht blijft nemen. Beide staan met een positieve houding in het leven. Hanny schildert en leest veel.

Bezig blijven
Na haar werkzame leven was Hanny jaren als vrijwilliger betrokken bij ‘t Trefhuus in Overdinkel. Ze zingt in het koor Montana in Overdinkel en heeft een breed sociaal netwerk aan vrienden. Bijzonder was dat ik ook even een kijkje mocht nemen in het atelier van Ton. Beeldend kunstenaar Ton die bezig is met een opdracht, het maken van een locomotiefje. Het treintje dat, nadat het in brons is gegoten, een plek krijgt op het graf van een kindje dat graag met treintjes speelde. Beiden verkeren in een goede gezondheid en genieten van elkaar. Ze voelen zich zeer op hun plek in Overdinkel.

Felicitaties
Felicitaties en bloemen waren er van het gemeentebestuur. Burgemeester Cia Kroon bracht telefonisch op deze zondagmorgen haar felicitaties over. Hoewel door de coronamaatregelen een fysiek bezoek aan de Losserse jubilerende ouderen uiteraard even niet mogelijk is, hecht de burgemeester wel grote waarde aan deze traditie. Het is een mooie manier om hen te laten zien dat de gemeenschap hen waardeert. Wij, de redactie van Hart van Losser, sluiten ons aan bij de vele felicitaties en wensen voor het echtpaar. Nog vele jaren in goede gezondheid!

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten